Divi vīrieši "iestrēgst" okeānā 29 dienas; kā viņi izdzīvoja?

tautaruna.lv 16.oktobris 2021, 19:11
 
pexels.com
Divi draugi 3. septembrī devās burāt. Nekas neliecienāja par to, ka šis nelielais izbrauciens izvērtīsies īstā "murgā" 29. dienu garumā, raksta "People".

Livae un Junior no Zālamana salām bija plānojuši burāt no Mono salas uz Džodzijas salu, kas ir aptuveni 200 kilometru attālumā.

"Mēs šādu ceļojumu esam veikuši jau iepriekš. Visam vajadzēja būt kārtībā," sacīja Livae.

Viņi atzina, ka visai neilgi pēc došanās ceļā, pēkšņi mainījās laika apstākļi, kas kļuva arvien sliktāki. Tādējādi arvien grūtāk bija pamanīt piekrastes līniju.

"Biedējoši kļuva brīdī, kad nomira GPS. Mēs nevarējām redzēt kurp dodamies, tāpēc vienkārši nolēmām apturēt dzinēju un pagaidīt," atzina Junior.

Deviņas dienas abi vīrieši pārtika no apelsīniem, kurus iepriekš bija paņēmuši līdzi. Kad apelsīni beidzās, viņi esot pārtikuši no lietus ūdens un kokosriekstiem, kuri ir peldējuši pa okeāna virsmu.

27. dienā vīrieši tālumā pamanīja salu. Viņi nolēma uz to doties. Galā viņi nonāca pēc divām dienām. Viņi bija laimīgi, ka ir nonākuši sauszemē, taču ļoti pārsteigti par savu atrašanās vietu, cik tālu viņi ir noburājuši.

"Mēs nezinājām, kur atrodamies, bet negaidījām, ka būsim citā valstī," atzina Livea.

Abi vīrieši bija nonākuši Papua Jaungvinejā, aptuveni 403 kilometru attālumā no tās vietas, kur sāka savu ceļojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:32

Jaunākās diskusijas