"Prātam neaptverami!" NMPD mediķis dusmīgs par notiekošo Latvijā

tautaruna.lv 6.oktobris 2021, 12:09
 
Egons Ansbergs/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests brigāžu atbalsta centra "Krasts" vadītājs Rafaels Ciekurs neslēpa sašutumu un dusmas par notiekošo Latvijā saistībā ar cīņu pret Covid-19.
Uzdodot jautājumu, kas notiek šajā valstī, Ciekurs ir neizpratnē, kāpēc netiek izludināts ārkārtas stāvoklis.

"Kas notiek šajā valstī! NMPD lūdz 3x izsludināt ārkārtas stāvokli. Ministrijas neizsludina. Tas ir prātam neaptverami, KĀDAM ŠĶIET, KA MĒS SPĒLĒJAMIES?! Aiz šiem stāv cilvēku dzīvības. Brigādes cilvēki vispār neizkāpj no mašīnām. 24h laikā paēd 20min pusdienām un 15min vakariņām," raksta Ciekurs.

Kā vēstīts, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests šodien Veselības ministriju lūgs izsludināt ārkārtas situāciju Latvijas veselības nozarē, jo nakts laikā situācija Covid-19 dēļ krasi pasliktinājusies, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja NMPD vadītāja Liene Cipule.

Cipule skaidroja, ka šāds lūgums tiks izteikts jau trešo reizi, jo aizvadītajā diennaktī situācija bija ļoti sarežģīta, jo nakts laikā bija izveidojušās rindas pie slimnīcām, lai uz tām nogādātu pacientus.

"Aizvadītajā diennaktī mēs saskārāmies ar vietu trūkumu slimnīcās, kas īpaši izteikts bija Rīgas reģiona slimnīcās, proti, gan Ogres, Tukuma un Jūrmalas slimnīcās vairs nebija vietas, lai tajās varētu ievietot atvestos Covid-19 pacientus. Tas nozīmē, ka mums ir jāmeklē uz kādām slimnīcām vest pacientus, un tajā brīdī pie tām veidojās rindas, tādējādi radot situāciju, ka brigādes ir jau aizņemtas un mēs nevaram tās nosūtīt uz citiem izsaukumiem," skaidroja Cipule.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas