Vaivare: Cerams, ka tie nevakcinētie slimnīcās ātri nomirs

tautaruna.lv 6.oktobris 2021, 18:20
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Lielu rezonansi "Twitter" sabiedrībā raisījusi organizācijas "Latvijas Platforma attīstības sadarbībai" (LAPAS) un Vidzemes augstskolas docētāja, kā arī sabiedriskā aktīviste Inese Vaivare.

Vaivare savā "Twitter" kontā bija publiskojusi viedokli:

"Ik pa laikam man kāds uzjautā, vai nezinu, vai būs lokdauns. Beidzot izdomāju atbildi: "Nu cerams, ka tie nevakcinētie slimnīcās ātri nomirs, tad jau sistēma neuzkārsies" Šī tomēr arī ir izeja".

Ieraksts guvis lielu ievērību un arī neizpratni.

"Un izskatās, ka Jūs varētu parakstīt arī papīrus uz Sibīriju, Jums tik taisns priekšstats par dzīvi, gan taisnu iemeslu izdomātu. Bet dzīvē viss atmaksājas. Nu, katram sava skola."

"No sirds pilnības mute runā. Nākošreiz pamēģiniet šo pašu pateikt arī kādā radio vai TV intervijā! Audzināšanas sekas. Vecāki, noteikti, lepojas..."

" @Valsts_policija varētu izvērtēt vai šis tvīts nav naidu kurinošs un, ja ir, tad saukt pie likumā paredzētās atbildības tvīta autori."

"Vārdiem ir spēks. Tā jau pats sev kapu var izrakt, tādus lāstus izsakot citiem. Diez vai tādas domas vajadzētu sev galvā laist, kur nu vēl publiski izteikt."

Vaivares ierakstam bija arī atbalstītaji.

"Nevienam nenovēlu nāvi, bet skaļākajiem un ciniskākajiem bļāvējiem un ņirdzējiem reanimāciju gan novēlu. Tas ir vienīgais, kas viņu domas spēj mainīt."

"Es pievienojos. Visa tā iejūtība, centieni izprast, auklēšanās ir reāli nogurdinājusi. Lai jau viņi Darviniski mirst. Tā ir izvēlējušies paši."

Acīmredzot Vavare nebija paredzējusi, ka šāds viedoklis izraisīs tik lielas diskusijas. Sieviete aktīvi iesaistījās, lai savu domu skaidrotu, ka arī norādīja, ka tas bijis tikai "cinisks joks".

twitter.com

Kā arī sevi mēģinājusi attaisnot rakstot:

"Par manu atbildi par lokdaunu. Es jau pēc tam sapratu, ka, nezinot mani, var pasniegt kā reālu viedokli. Diemžēl to arī uzķēra "pareizie". FB pat juridiskais smagsvars mana exkolēģe Dreimane (Ventspils/Šlesers) pieslēgta. Nezināju, ka mani uztver par tik lielu politisko draudu."

twitter.com

twitter.com

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas