Pēc TV sižetā ieraudzītā divi irākieši atbraukuši uz Latviju meklēt savas sievas

tautaruna.lv 1.oktobris 2021, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video
Kopš augusta Latvijā caur Baltkrieviju mēģināja iekļūt simtiem irākiešu, kuru vidū bija arī divas sievietes, kuras Baltkrievijas–Latvijas robežu kopā ar citiem cilvēkiem nelegāli šķērsoja 11. augustā. Pēc tam, kad robežsardze viņas nogādāja atpakaļ Baltkrievijas teritorijā, viņu radiniekiem faktiski nav informācijas par šo sieviešu likteni. Tagad divi vīrieši – Nauzads un Šimals – ir atbraukuši uz Latviju, lai meklētu savas sievas, vēstīts Iļjas Kozina materiālā LTV Panorāmā.

Nauzads Silo un Šimals Gargari ir brālēni, kuri pirms daudziem gadiem no kara Irākā bēguši uz Eiropu. Šimals ieguva uzturēšanās atļauju Somijā, kur mitinās jau apmēram desmit gadus, bet Nauzads - Vācijā, kur dzīvo jau 12 gadus. Par to dokumentāli pārliecinājās arī Latvijas Televīzija.

2020. gadā Nauzads aizbrauca uz Irāku un tur iepazinās ar savu nākamo sievu - Narimanu. Aptuveni pēc gada - 2021. gada janvārī - pāris apprecējās. Kopš tā laika ģimene mēģināja apvienoties Vācijā, taču nesekmīgi. Nauzads apgalvo, ka Covid-19 ierobežojumu dēļ un ar uzturēšanās atļauju uz rokas piedalīties ģimeņu atkalapvienošanas programmā bija grūti.

Vēlāk sieviete bez Nauzada ziņas nolēma braukt uz Eiropu nelegāli. Caur Baltkrieviju.

11. augustā sieviete kopā ar citiem migrantiem iekļuva Latvijas teritorijā. Tas tika atspoguļots arī TV3 ziņu sižetā un pēc tam medija sociālajos tīklos. Bildēs Nauzads atpazinis Narimanu.

Kad Latvijas robežsargi sievieti kopā ar citiem migrantiem nogādāja atpakaļ Baltkrievijas teritorijā, saziņa starp laulātajiem ar dažādu regularitāti turpinājās līdz 30. augustam. Toreiz Nauzads pēdējo reizi sazvanījies ar sievu. Līdzīgā situācijā ir viņa brālēns Šimals.

“Kopš tā brīža mums nav ar viņām kontakta. Mēs nezinām, vai viņas vēl ir dzīvas vai jau mirušas,” sacīja Nauzads.

Abu vīriešu sievas ir savstarpēji pazīstamas, un abas mēģināja iekļūt Latvijā caur Baltkrieviju. Pašlaik vīrieši ir Latvijā un cer no Latvijas varasiestādēm noskaidrot, kur ir viņu sievas. Viņi vērsušies arī Valsts policijā.

“Es neesmu zaudējis cerību un palikšu šeit, kamēr atradīšu savu sievu. Es nebraukšu prom. To es varu pateikt,” pauda Nauzads.

Tikmēr izskatās, ka Latvijā abiem irākiešiem faktiski nav iespēju neko noskaidrot. Latvijas robežsardzē datus par robežpārkāpējiem, kuri tiek atgriezti Baltkrievijā, neievāc.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:51

Jaunākās diskusijas