Dumpis nosauc galveno problēmu, kas saistīta ar vakcināciju

tautaruna.lv 23.septembris 2021, 15:12
 
Lauris Aizupietis/F64
Latvijas infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter norādījis uz lielāko problēmu vakcinācijas procesā.

Dumpis uzskata, ka tie, kuri pieprasa trešās devas nodrošināšanu visiem un tie, kuri nevēlas vakcinēties, kavē galvenās problēmas atrisināšanu.

"Vienlīdz aktīvais spiediens no radikāliem vakcinācijas pretiniekiem un " trešās devas visiem" pieprasītājiem kavē galvenās problēmas risināšanu, kas ir pilnībā nevakcinētu senioru un hroniski slimo pacientu milzīgais skaits valstī un no tā izrietošā slimnīcu pārslodze," norāda speciālists.

Jau vēstīts, ka epidemiologs un blogeris Ņikita Trojanskis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" norādīja, ja šajā rudenī Latvijā ar Covid-19 inficētos kaut trešdaļa cilvēku, kuri ir vecāki par 65 gadiem, tad slimnīcās ievietoto Covid-19 slimnieku skaits pārsniegtu kopējo pandēmijā hospitalizēto skaitu.

Viņš iezīmēja skaudru scenāriju, ņemot vērā, ka no 530 000 cilvēku, kuri vecāki par 65 gadiem, nav vakcinējušies 230 000. Pat tad, ja cilvēkiem nav nekādu hronisko saslimšanu, risks nonākt slimnīcā ir ceturtdaļai no inficētajiem. Tādējādi hospitalizēti varētu tikt aptuveni 20 000 šajā rudenī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas