Jaunieši "TikTok" popularitātes dēļ gatavi pārkāpt likumu

tautaruna.lv 25.septembris 2021, 14:00
 
pixabay.com
Vairākiem skolēniem ASV draud nopietnas nepatikšanas par iesaistīšanos sociālā medija "TikTok" izaicinājumā, ziņo "People".

Neskaitāmi daudz skolēnu no ASV ir iesaistījušies "TikTok" izaicinājumā, kura laikā viņi bojā skolas īpašumu, vai veic zādzības.

Par nelikumīgu darbību veikšanu, jauniešiem draud nopietns sods.

Vairākas ASV skolas un policijas amatpersonas ziņo par dažādiem starpgadījumiem skolu teritorijās.

Virdžīnijas štata policija saņēma izsaukumu uz Stafordas vidusskolas netālu esošo parku, kurā atradās bariņš skolēnu, kas bija izgājuši no skolas teritorijas un demolēja parka labierīcības.

Viens no nepilngadīgajiem jauniešiem nolauza ziepju dozatoru un sabojāja labierīcības durvis.

Policija sociālajā medijā "Facebook" dalījās ar jauniešu paveikto un aicināja vecākus runāt ar saviem bērniem par vandālisma nopietnību.

Tikmēr pavisam citā ASV štatā policija sodīja vēl vienu jaunieti par "TikTok" izaicinājuma veikšanu. 15 gadus vecais skolēns bija nozadzis tualetes papīra turētāju. Tajā pašā laikā Kentuki sodu saņēma vēl astoņi jaunieši, četri bija veikuši vandālismu, savukārt citi četri - zādzību. Visi gadījumi ir saistīti ar populāro "TikTok" izaicinājumu. Arī Floridā tika novērota jauniešu tendence iesaistīties nelikumīgajā aktivitātē. Tur sodīti kopumā trīs skolēni, kuri bija veikuši zādzības vai vandālismu.

Izaicinājums "Devious Licks" paredz, ka skolēni no skolas īpašuma nozog atsevišķas lietas vai tās sabojā, un pēc tam ievieto video ar notikumu platformā "TikTok". "Devious Licks" apzīmē veiksmīgu zādzības veidu, kā rezultātā "varoņdarba" veicēja darbs tiek pieņemts un atzinīgi novērtēts.

Šobrīd "TikTok" ir dzēsis visu lietotāju ievietot saturu, kas ir saistīts ar "Devious Licks" izaicinājumu, lai novērstu citu jauniešu vēlmi iesaistīties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas