Skolā Rīgā ar Covid-19 inficētas skolotājas dēļ 25 klases sēž karantīnā

tautaruna.lv 14.septembris 2021, 17:30
 
Ilgi gaidītā mācību atsākšanās klātienē kļūst arvien nosacītāka. Ja pagājušās nedēļas vidū Covid-19 dēļ piecdesmit Rīgas skolās tika ieviestas pagaidu mācībās attālināti, tad tagad to ir jau simts. Tajā pašā laikā ir iespējamas situācijas, kad gandrīz visa klase sēž "karantīnā", un tikai pāris vakcinēti bērni nāk uz skolu, un viņiem ir jānodrošina normāla izglītība, norāda Latvijas Radio 4 Ziņu dienests.

Acīmredzot saslimstības rādītāju pieaugumu Rīgā ietekmēja piespiedu karantīna Rīgas 72. vidusskolā, ziņo rus.lsm.lv.

"Piektdien radās ārkārtas situācija. Vienai no mūsu skolotājām, kura nebija vakcinēta, nepaspēja (viņa it kā bija pārslimojusi vai tamlīdzīgi), konstatēts pozitīvs Covid-19 tests.

Trīs dienu laikā viņa vadīja stundas stundas 24 vai 25 klasēs. Tas noveda pie tā, ka bijām spiesti nosūtīt karantīnā 25 klases.

Šķita, ka skolā beidzot notiek rosība, atnāca bērni, un tagad atkal bija jāsūta gandrīz puse skolas prom. Šī ir vēl viena mācība tiem skolotājiem, kuri nav vakcinēti, ” saka skolas direktors Aleksandrs Anzulevičs.

Kā tika vēstīts iepriekš, Izglītības iestādēs strādājošo vakcinācijas pret Covid-19 aptvere sasniegusi 73%, par jaunākajiem vakcinācijas datiem mikroblogošanas vietnē "Twitter" informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Salīdzinot ar nedēļu iepriekš, vakcinēto īpatsvars ir pieaudzis par vienu procentpunktu. Vairākas nedēļās vakcinēto īpatsvars palielinās lēnā tempā, ik nedēļu pieaugot par vienu vai diviem procentpunktiem.

Pirmsskolas izglītības līmenī pret Covid-19 vakcinējušies 64% strādājošo, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Divu procentpunktu pieaugums fiksēts vispārējās izglītības līmenī, sasniedzot 77%, bet augstākās izglītības līmenī vakcinēto īpatsvars saglabājies nemainīgs - pret vīrusu vakcinējušies 86% strādājošo.

Vienlaikus ministre informēja, ka bērnu un jauniešu interešu izglītības iestādēs vakcinējušies 73% pedagogu, savukārt profesionālās ievirzes izglītības iestādēs - 74%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:41

Jaunākās diskusijas