Ja nevēlies iegūt lādiņu grozā, nesēņo Ādažu poligonā

tautaruna.lv 26.augusts 2021, 16:30
 
Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde
Nav žēl mežā augošo sēņu un ogu, taču ir nopietnas raizes par cilvēku drošību un pat dzīvību, dabas veltes lasot militārajā objektā, tai skaitā Ādažu poligonā. Tā portālam “Sargs.lv” atzīst NBS Militārās policijas Drošības pārvaldes Vispārējās drošības nodaļas priekšnieks kapteinis Jānis Vīcups.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigādes "Facebook" lapā publicēts aicinājums, kas vēsta - "Ja nevēlies “Zelta rudens” vietā iegūt “zelta” sēnes vai sprāgstošu lādiņu sēņu grozā, neriskē sēņot Ādažu militārajā poligonā"!

Latvijas bruņotie spēki atgādina, ka par atrašanos militāro objektu teritorijā iedzīvotājiem var nākties šķirties pat no 1500 eiro lielas soda naudas.

Militāros objektus apzīmē ar zīmi, kas ir taisnstūra veida laukums baltā krāsā ar uzrakstu lieliem burtiem melnā krāsā “MILITĀRAIS OBJEKTS”. Tomēr kapteinis Vīcups novērojis, ka ne zīmes esamība pie Ādažu poligona, ne bargie sodi atsevišķas iedzīvotāju grupas neattur no atkārtotas došanās uz neatļautu teritoriju.

Pagājušajā gadā Militārā policija veica pārsvarā preventīvo darbu ar personām, kas neatļauti atradās Ādažu militārā poligona teritorijā. Administratīvo pārkāpumu process tika uzsākts un sodi piemēroti tikai gadījumos, ja persona atkārtoti izdarījusi pārkāpumu un patvaļīgi iekļuvusi militārajā objektā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:13

Jaunākās diskusijas