Pēc saslimšanas ar Covid-19 14 gadus vecs zēns slimnīcā nonāk ar psihozi

tautaruna.lv 15.augusts 2021, 20:29
 
EPA/Scanpix
14 gadus vecs zēns ASV hospitalizēts ar psihozi, kuru, iespējams izraisījusi Covid-19 infekcija, norāda ārsti.
Interneta vietne Mirror vēsta, ka Kalifornijas pusaudzis cieš no psihiskām problēmām pēc saslimšanas ar vīrusu dzimšanas dienas ballītē, teikts vietējos ziņojumos.

Danielam Salinam pēc saslimšanas radās nopietnas problēmas, CBS pastāstīja viņa ģimene un mediķu komanda. Eksperti visā pasaulē ir novērojuši, ka pēc tā dēvētā “garā Covid-19” var rasties arī garastāvokļa traucējumi, psihoze un citas problēmas.

Daniela vecāki pastāstīja ASV žurnālistiem, ka jaunietis joprojām atveseļojas no Covid-19 izraisītajām komplikācijām, kad 15 viņa ģimenes locekļi saslima ar vīrusu.

Pusaudža zēna mamma sacīja, ka viņa sāka pamanīt dēla uzvedības izmaiņas neilgi pēc tam, kad viņš sāka atveseļoties no Covid infekcijas. Māte norādījusi, ka viņam 1.augustā sākās migrēna.

Viņa piebilda: "Man šķita, ka viņam ir migrēna, viņš gulēja, bet kad pamodās, viņš škita, ka pavisam cits cilvēks, tāds, kurš ir vairāk satraukts, dusmīgs, satraukts ... tas ir pilnīgs pretstats manam dēlam."

Nākamajā dienā pēc migrēnas Daniela jaunākais brālis bijis panikā, apgalvojot, ka viņa brālis un māsa "rīkojas traki" un runā ar sevi. Daniels tika nogādāts slimnīcā, pēc tam pārvests uz bērnu slimnīcu, kur ārsti veica testus, lai izprastu viņa pēkšņās, dramatiskās uzvedības izmaiņas.

Medijs ziņo, ka pētījumā, kurā piedalījās 153 pacienti, kuri Covid pirmā viļņa laikā tika ārstēti Apvienotās Karalistes slimnīcās, tika atklāts virkne neiroloģisku un psihisku komplikāciju, kas varētu būt saistītas ar vīrusu.

Pētījums, ko veica CoroNerve studiju grupa, tostarp Karaliskā psihiatru koledža, publicēts Lancet pagājušā gada jūnijā, atklāja, ka insults bija visbiežāk ziņotā neiroloģiskā komplikācija hospitalizētiem Covid pacientiem.

Tomēr daudziem jaunākiem pacientiem, kuri pagājušā gada aprīlī tika hospitalizēti ar vīrusu, attīstījās mainīti garīgie stāvokļi, piemēram, psihoze vai katatonija, atklāja pētnieki.

Kopumā 39 pacienti, kurus pētnieki novēroja, pēc saslimšanas ar vīrusubija fiksētas izmaiņas garīgajā stāvokļi, puse no šiem gadījumiem bija jaunāki par 60 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:29

Jaunākās diskusijas