Absurds! Modelei par pāris fotogrāfiju ievietošanu soctīklos draud cietumsods

tautaruna.lv 15.augusts 2021, 19:12
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Sociālā medija "Instagram" modelei Mervei Taškinai par pāris nepiemērotu fotogrāfiju ievietošanu soctīklā draud nopietns sods, vēsta "Daily Star".

Merve savu dzimšanas dienu nosvinēja Nīderlandē, Amsterdamā. 23 gadus vecā turku izcelsmes modele svētkos bija devusies uz Amsterdamas seksa muzeju.

Modele pēc muzeja apmeklējuma ievietoja vairākas fotogrāfijas sociālajā medijā. Par pāris fotogrāfiju ievietošanu "Instagram" meitenei Turcijā draud līdz pat trīs gadus ilgs cietumsods.

Saistībā ar Turcijas stingro likumdošanu, meitenei ir jāstājas tiesas priekšā. Tiesas sēde norisināsies 26. oktobrī.

Merve atzina, ka ievietojusi fotogrāfijas no muzeja, kurā attainotas dažādas nepiedienīgas lietas, jo vēlējusies vien pajokot. Viņas"Instagram" ievietotajās fotogrāfijās bija redzamas dažādas gleznas, kurās bija attainoti vīriešu dzimumorgāni, kā arī dažādas formas atribūtika. Tomēr modelei ir izvirzīta apsūdzība par fotogrāfiju publicēšanu internetā, kuras tiek uzskatītas par aizvainojošām.

Turcijas kriminālkodekss paredz, ja persona tiek atzīta par vainīgu, šādu aizskarošu materiālu publicēšanā, tai var tikt piespriesta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

Lai arī sieviete fotogrāfijas publicēja 2020. gada janvārī, jauno sievieti arestēja Stambulā dažus mēnešus pēc tam, kad viņa bija atgriezusies dzimtenē.

Viņa atzina, ka pēc aizturēšanas viss tika, viņasprāt, atrisināts. Tomēr pēc vairākiem mēnešiem meitene tika atkārtoti aizturēta. Pēc atkārtotas aizturēšanas un tiesvedības uzsākšanas, modele ir no saviem sociālajiem medijiem izņēmusi vairākus ierakstus, lai tiesa nevarētu apsūdzēt viņu vēl par citām publikācijām.

"Es negribu doties uz cietumu par fotogrāfijām ar kurām es dalījos Amsterdamas seksa muzejā," sacīja modele. Tikmēr pats muzejs šo situāciju skaidro kā pilnīgi absurdu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas