Mamma rekordiste atklāj, kā tas ir vienlaicīgi audzināt deviņus mazuļus

tautaruna.lv 1.augusts 2021, 19:00
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Maijā pasaulē tika uzstādīts jauns rekords. 26 gadus vecā Halima Sise pasaulē laida deviņu mazuļus. Pagājuši pāris mēneši kopš bērniņu nākšanas pasaulē un Halima stāsta, kā sokas jaunajai ģimenei, vēsta "Mirror".

5. maijā Marokas slimnīcā Halima pasaulē laida deviņus mazuļus. Šobrīd mazuļi vēl joprojām uzturas slimnīcā, mediķu uzraudzībā.

Piedzimšanas brīdi mazuļu svars bija sākot no 500 gramiem līdz 1 kilogramam. Tāpēc vēl joprojām pēc aptuveni diviem ar pus mēnešiem, bērniņi uzturās klīnikas intensīvās terapijas nodaļas inkubatoros.

Šobrīd jaunā māmiņa uzturas atsevišķi no mazuļiem, jo ir pārāk vāja, lai par viņiem parūpētos. Halima bērnus vismaz reizi dienā uz 30 minūtēm apciemo.

Halima atzina, ka drīz vien pēc dzmedībām nebija spējīga zīdīt bērnus, jo viņai bija beidzies mātes piens. Kopumā deviņiem mazuļiem dienas laikā ir nepieciešami seši litri piena, lai viņi justos paēduši.

Sieviete atzina, ka dienas laikā bērniņiem ir nepieciešams ne tikai ļoti daudz piena, bet arī autiņu. Viņa mina, ka kopumā viņas mazuļiem medicīnas personāls dienas laikā nomaina ap 100 autiņiem.

Halima pārspēja iepriekšējo pasaules rekordu, kurš bija uzstādīts 2009. gadā, kad pasaulē vienās dzemdībās piedzima astoņi bērniņi.

Jau vēstījām, ka maija sākumā noticis rets gadījums, sieviete piedzemdējusi deviņus mazuļus. Pirms tam ultrasonogrāfijā ārsti divus no mazuļiem nebija pamanījuši un sieviete domāja, ka gaida septiņus bērnus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:16

Jaunākās diskusijas