Pret Covid-19 vakcinēs pat kapos

tautaruna.lv 13.jūlijs 2021, 17:14
 
Dmitrijs Šuļžics/F64
Sociālajā tīklā "Twitter" radies ierosinājums, ka tikt pie vakcīnas pret Covid-19 varētu arī kapusvētkos, kas daļai sabiedrības ir visai nozīmīgs notikums. Oficiālā informācija liecina - šāds iespēja pietiešām tiek plānota.

"Lasot labās ziņas par gadatirgos vakcinētajiem, gribas cerēt, ka izbraukuma

@VakcinacijaLV nkti būs arī kapusvētkos. Kā nekā, mūsu pusē tas ir gada centrālais notikums," raksta kāda sociālā tīkla "Twitter" lietotāja.
Sociālo tīklu lietotājai sniegta pozitīva atbilde - šāda iespēja patiešām ir plānota, kas nozīmē, ka, apmeklējot kapusvētkus, būs iespēja pie reizes arī savakcinēties.
Tiesa, neiztikt arī bez asprāšiem, kas šādai aktivitātei izveidojuši arī "reklāmas saukļus", piemēram, "Potējies vai pievienojies!", vai "Vakcinējies vai paliec kapos".
Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas.
Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.
Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.
Tāpat tiek rīkotas izbraukumu vakcinācijas, piemēram, gadatirgos un citviet.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas