Žurnālists: Vecmamma Daugavpilī pārstāja gaidīt "Sputnik V" vakcīnu

tautaruna.lv 17.jūnijs 2021, 11:30
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Žurnālists Ivo Leitāns mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar stāstu par savas vecmāmiņas pieredzi ar vakcīnu pret Covid-19.
Kā var spriest pēc Leitāna ieraksta, viņa vecmāmiņa, kas dzīvo Daugavpilī, ilgāku laiku gaidīja Krievijā ražoto vakcīnu pret Covid-19 "Sputņik V", taču pārstāja gaidīt un, nevienam nesakot, iepotēja cita ražotāja poti.

"Daugavpils vecmamma (83, Krievijas pilsone) pārstāja “gaidīt Sputņiku” un šodien nevienam iepriekš nesakot saņēma Janssen vakcīnu. Pēc tam piezvanīja, lai to pastāstītu un apsveiktu mazmazdēlu (8) dzimšanas dienā. Prieks un lepnums," raksta Leitāns.

Tikmēr komentāros cilvēki norāda, tāda patlabn esot tendence Daugavpilī - līdzīgi stāsti dzirdēti no vairākām paziņām.

Tikmēr, kā ziņots, Krievijas izstrādātās Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" apstiprināšana Eiropas Savienībā (ES) tiek atlikta līdz rudenim vai pat gada beigām, vēstīja aģentūra "Reuters", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Krievijas puse līdz noteiktajam datumam - 10.jūnijam - nav sniegusi nepieciešamos datus par vakcīnas klīniskajiem izmēģinājumiem.

Agrāk tika prognozēts, ka Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) varētu maijā vai jūnijā pieņemt lēmumu, vai apstiprināt vai neapstiprināt "Sputnik V" izmantošanu ES.

Tikmēr Krievijas Tiešo investīciju fonds, kas finansē "Sputnik V" ražošanu un nodarbojas ar tās izplatīšanu ārzemēs, noraidīja "Reuters" interpretāciju.

"Lai arī lēmuma pieņemšana par procedūras veikšanas termiņiem ir EZA prerogatīva, "Sputnik V" komanda cer uz vakcīnas reģistrācijas saņemšanu divu mēnešu laikā," teikts fonda paziņojumā. Fonds arī apgalvo, ka sniedzis visus nepieciešamos dokumentus.

Šobrīd "Sputnik V" ir apstiprināts izmantošanai divās ES valstīs - Ungārijā un Slovākijā, taču ne ES līmenī. Vakcīnu nav apstiprinājusi arī Pasaules Veselības organizācija (PVO), lai gan līgumi par "Sputnik V" piegādēm noslēgti ar vairākiem desmitiem valstu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas