Kāpēc "Asociācija Ģimene" iebilst pret Viņķeles kļūšanu par ministri

tautaruna.lv 9.janvāris 2019, 18:09
 
Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency
Šīs nedēļas sākumā beidzot izkristalizējies potenciālais jaunās valdības sastāvs. Veselības ministres amats tajā, iespējams, tiks uzticēts politiķei Ilzei Viņķelei. Kamēr viņa pati jau runā par veicamajiem darbiem ministres postenī, tikmēr biedrība "Asociācija Ģimene" iebilst pret Viņķeles kandidatūru.
"Neatbalstām I.Viņķeles izvirzīšanu ministra postenim! Aicinām Krišjāni Kariņu neiekļaut I.Viņķeli. valdības sastāvā. Cilvēkam, kurš nav izturējis sabiedrības uzticības balsojumu un iepriekš nav pienācīgi pildījis ministra pienākumus, nav morālu tiesību pretendēt uz ministra posteni," teikts biedrības paziņojumā.

"Asociācija Ģimene" ir atvērta organizācija (biedrība), kas apvieno NVO, speciālistus, un aktīvistus ar stratēģisku skatījumu un kompleksu pieeju, lai rastu visefektīvākos risinājumus Latvijas ģimeņu atbalstam un stiprināšanai.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka kļūstot par ministri, Viņķele sola turpināt strādāt pie medicīnas darbinieku atalgojuma kāpināšanas, tostarp tā risinot arī jautājumu, kas saistīts ar medicīnas darbinieku trūkumu.

Viņķele tāpat plāno pievērsties arī jautājumam par lielo slimnīcu vadību, vērtējot, cik efektīvi un rūpīgi tiek pārvaldītas slimnīcas. Aktuāls ir jautājums arī par e-veselības sistēmu - Viņķele vēlas veikt dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu, kāpēc sistēmā radušās problēmas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:44

Jaunākās diskusijas