5 idejas, kā ziemas brīvlaikā atpūsties visai ģimenei

Zanda Misiņa 17.decembris 2018, 10:41
 
Publicitātes foto
Ziemassvētki jau tepat pie durvīm. Tas nozīmē, ka noslēgsies skolas mācību pusgads, bērni saņems liecības un varēs doties kārtīgās brīvdienās, kas ilgs pat līdz janvāra sākumam. Vecākiem šis laiks prasa zināmu pielāgošanos, jo ir izaicinājums saplānot ikdienu saviem skolniekiem. Daudzi vecāki arī savu atvaļinājumu ieplāno ziemas brīvlaikā, lai varētu vairāk laika pavadīt ar bērniem.

Kur un kā ziemas brīvlaikā atpūsties kopā visai ģimenei? Mums ir dažas idejas, ko varat izmantot iedvesmai un savu brīvdienu plānošanai.

1. Publiskās slidotavas

Ap Ziemassvētku laiku daudzās pilsētās un novados tiek atvērtas slidotavas, kur iespējams gan izīrēt slidas, gan par nelielu samaksu izmantot slidošanas laukumu. Tā ir nodarbe, kas patiesi piestāv ziemas brīvdienām. Tā arī būs piemērota visai ģimenei, neskatoties uz prasmju līmeni, jo šī ir īstā vieta, kur gūt pirmās slidošanas iemaņas. Bērni būs priecīgi par šo nodarbi. Slidotavā arī padomāts par jauku atmosfēru — skan mūzika, nopērkami silti dzērieni. Tas būs lieliski un aktīvi pavadīts laiks kopā ar ģimeni.

2. Batutu parks “Jump Space”

Publicitātes foto

Ja meklējat kādu aktivitāti visai ģimenei, ko varētu īstenot iekštelpās, tad batutu parks “Jump Space” būs īstā vieta. Tur būs jautri gan pieaugušajiem, gan dažāda vecuma bērniem. “Jump Space” ir milzīgs iekštelpu batutu parks, kas piedāvā gan plašu batutu zonu, gan citas aktivitātes — alpīnisma sienu, porolonu baseinu, triku platformu. Bērniem patīk batuti, bet ne visiem mājās tāds ir, tāpēc šī ir lieliska iespēja remdēt bērnu vēlmi pēc šīs aktivitātes.

Batutu parka “Jump Space” apmeklējums būs arī laba dāvana kādam bērnam vai ģimenei.

Dāvanu karti var ērti iegādāties interneta veikalā:

https://www.lieliskadavana.lv/izklaide-batutu-parka-jump-space-1-personai-batutu-parks-jump-space.

3. Izlaušanās spēle jeb kvests

Ja ģimenē ir pamatskolas un vidusskolas vecuma bērni, tad viņiem pa spēkam noteikti būs izlaušanās spēle jeb kvests. Šādas aktivitātes piedāvā daudzviet un par dažādām tēmām. Izlaušanās spēlēs ir jāatmin mīklas, jārisina uzdevumi, jāsaprot simboli, jāseko zīmēm utt. Mērķis ir noteiktā laikā atrisināt uzdevumu un tikt ārā no telpas. Spēles laikā katrs dalībnieks var izmantot savas zināšanas, attapību, intelektu. Tas būs jautrs un nedaudz savādāk pavadīts laiks kopā ar ģimeni.

4. Dabas muzejs

Ja ziemas brīvdienās jāizklaidē un jānodarbina pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni, tad lieliska vieta pašā Rīgas centrā būs Dabas muzejs. Tur četros stāvos un daudzās ekspozīcijās interesanti un izraujoši attēlota gan Zemes vēsture, gan dabas procesi, gan faunas un floras daudzveidība. Bērnus tas patiešām aizraus. Arī vecākiem tā būs patīkama atkalsatikšanās ar Dabas muzeju, jo tas ir pēdējos gados mainījies, tajā ir interesantas un interaktīvas ekspozīcijas. Esiet gatavi, ka bērni tur bez piespiešanās pavadīs vairākas stundas.

5. Ūdens atrakciju parks

Publicitātes foto

Ne mazie, ne lielie bērni noteikti neiebildīs pret ideju kopā ar ģimeni doties uz ūdens atrakciju parku. Kad aiz loga ir auksts un drūms, tad silts ūdens, atrakcijas un patīkama pludmales atmosfērā ir tieši tas, kas padarīs ziemas brīvdienas lieliskas. Ūdens atrakcijas varat izbaudīt gan lielajos ūdens parkos, gan mazākos SPA centros, kur tiek domāts par interesantu piedāvājumu bērniem. Vecāki varēs atpūsties, bet bērni kārtīgi izklaidēties.



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:38

Jaunākās diskusijas