Paskat! Šādi Rīgu, iespējams, vēl nebūsi redzējis

tautaruna.lv, Rita Lazda 9.septembris 2018, 12:15
 
Sanita Ceirule/ F64 Photo Agency
Šī gada 4.septembrī Rīgā dzimušais Krievijas kosmonauts un inženieris Oļegs Artemjevs publicējis attēlus, kuros redzams, kā Latvijas galvaspilsēta Rīga izskatās no kosmosa.
Rīga ir Baltijas pērle, norāda kosmonauts.

"Rīga- Baltijas pērle, kas atrodas abos Daugavas krastos. Un vēl- tā ir pilsēta, kurā esmu dzimis," pirms pāris dienām mikroblogošanas vietnē twitter pie publicētajiem attēliem raksta O.Artemjevs. Viņam izdevies iemūžināt un parādīt, kā tad mūsu valsts galvaspilsēta izskatās no starptautiskās kosmosa stacijas.

Kā liecina internetā atrodamā informācija, tad O.Artemjevs 1970.gada 28.decembrī dzimis Rīgā.

2003. gada 29. maijā Oļegs Artemjevs tika ieskaitīts RKK Energija kosmonautu vienībā. No 2003. gada 28. jūnija līdz 2005. gada 28. jūnijam izgāja vispārējo kosmisko sagatavošanu Gagarina Kosmonautu sagatavošanas centrā. 2005. gada 5. jūlijā Starpresoru kvalifikācijas komisija Artemjevam piešķīra kvalifikāciju "kosmonauts pētnieks".

Oļega Artemjeva pirmais kosmiskais lidojums sākās 2014. gada martā, esot kosmosa kuģa Sojuz TMA-12M bortinženierim. Bija SKS 39. un 40.ekspedīcijas lidojuma inženieris. Uz Zemi atgriezās 2014. gada septembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas