Kādēļ Latvijas produkti Lietuvas veikalos mēdz būt lētāki?

Portāls ZiniCenu.lv 7.janvāris 2022, 19:00
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāvis Pēteris Liniņš TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentē, kādēļ Latvijas pārtikas produkti Lietuvā mēdz būt lētāki.

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāvis Pēteris Liniņš TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbild uz kāda skatītāja jautājumu: "Kādēļ tā sanācis, ka jau kopš Padomju laikiem, Lietuvā pārtikas produkti ir lētāki, kā Latvijā. Pat Latvijas produkti kaimiņzemē nereti ir ar zemāku cenu, kā uz vietas?"

"Negribētu piekrist tam, ka visās produktu kategorijās ir cenu starpības. Tradicionāli ir sanācis tā, ka dzērienu un pārtikas tirgū, Latvija Baltijas valstīm ir pa vidu. Igaunijā cenas ir augstākas, savukārt Lietuvā zemākas, " apgalvo Liniņš.

Piemitinot, ka Latvijai ir ļoti būtiski saglabāt konkurētspēju Eiropas Ekonomiskajā zonā, primāri Baltijas valstu tirgū.

"Situācija, kad Latvijas produkts ir lētāks Lietuvā, ir pietiekoši dīvaina. Jo Latvijas produkts līdz Lietuvai ir jātransportē un klāt cenai būtu jānāk tām izmaksām. Jāatceras, ka starp Latvijas ražotāju un Latvijas vai Lietuvas patērētāju ir tirgotāji. Un gala cenas, kuras redzamas plauktā, ir pie tirgotāja. Un gribētu aicināt tirgotājus šajā situācija būt solidāriem un spekulācijas ar cenām neveidot, " skaidro speciālists.

Norādot vēl uz to, ka ražotājs ar tirgotāju sadarbību veido un līgumus parakstīta vairākus mēnešus uz priekšu, nav iespējama straujas cenu izmaiņas no ražotāja puses.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:24

Jaunākās diskusijas