Vai krīze? Kas notiek Liepājā pēc divu ārstu nāves

tautaruna.lv 16.decembris 2021, 14:30
 
F64
Raidījumu “Bez Tabu” sazvanījusi liepājniece Alda, kura ir neizpratnē un vienlaikus arī noraizējusies, kāpēc pilsētā pēkšņi tiek slēgta ģimenes ārstes prakses vieta.

Liepājniece pat uzsver, ka dakteres Lindas Reicles ģimenes ārstes prakse Liepājā ir jau slēgta no 30. novembra. Poliklīnikā vēl tās pašas durvis, vēl tas pats kabinets un vēl joprojām tā pati ģimenes ārste Linda Reicle, kura gan atklāj, ka rudens nogalē patiešām tika pieņemts lēmums par prakses vietas slēgšanu.

"Man novembra sākumā bija divi atlūgumi uz galda, manas abas medicīnas māsas devās prom. Un tad tā arī bija, ka mēs sākām pacientiem teikt, ka mēs varētu slēgties, jo jāmeklē ģimenes ārsts ātrāk nekā tajā momentā, kad mēs jau durvis aizslēdzam ciet," skaidro Reicle.

Veiksme un apstākļu sakritība tomēr ļāva turpināt vien pirms gada atvērto praksi.

Uzreiz arī tika ziņots Nacionālajam veselības dienestam (NVD) un pēcāk arī pacientiem, ka ģimenes ārstes prakse tiek turpināta.

Ar to gan problēmas nebeidzās, jo neilgā laikā Liepājā veselības aprūpe saņem vēl divus triecienus - pēkšņi aizsaulē devās pat divi ģimenes ārsti, atstājot vairākus tūkstošus pacientu bez sava uzticamā mediķa.

Liepājas pilsētas pašvaldības pārstāve Elīna Tolmačova norāda, ka pašreiz ir atrasti speciālisti, kuri pārņem aizgājušo kolēģu pacientus, taču ilgtermiņā ar šādu slodzi vienam ģimenes ārstam [ir dubultojies pacientu skaits - red.] būšot grūti strādāt. Līdz ar to pašvaldība cenšas rast citus risinājumus, tostarp arī piesaistot gan papildus palīgus, kā arī citus ģimenes ārstus jaunu prakses vietu izveidei.

NVD gan atklāj, ka jaunie ģimenes ārsti rautin raujas strādāt tikai uz galvaspilsētu. No šogad rezidentūru pabeigušajiem 28 speciālistiem, vien pa diviem vēlas strādāt Kurzemē un Zemgalē, 4 - Vidzemē un 1 Latgalē. Pārējie tikai Rīgā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas