FOTO: Latviešu slavenības atzīmē Līgo

tautaruna.lv 24.jūnijs 2018, 20:40
 
f64
Par spīti vasaras saulgriežiem neiztrūkstošajam lietum un raksturīgajam vēsumam latviešu slavenības devās pļavā, saplūca jāņu zāles, iekūra ugunskuru un, vienu vārdu sakot, svinēja svētkus! Tam, protams, seko arī padižošanās sociālajos tīklos.

Aktieris, dziedātājs, raidījumu vadītājs un vispār izdarīgs cilvēks Lauris Reiniks lepojas, ka šogad, sekojot līdzi senlatvju tradīcijām, pārlecis pāri ugunskuram.

A post shared by Lauris Reiniks (@laurisreiniks) on

Tikmēr finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai atrašanās Parīzē netraucēja svinēt vasaras saulgriežus tradicionālā stilā. Viņa apvilkusi tautiskas drānas griezās uz riņķi pie Eifeļa torņa.

Tautiskus brunčus bija apvilusi arī dziedātāja Olga Rajecka. Šos Līgo viņa pavadīja Jelgavā.

A post shared by Olga Rajecka (@rajecka) on

Dziedātāja Liene Šomase meklēja papardes ziedu puķu podā. Cītīgo meklēšanu viņa nevilcinājās iemūžināt pāris fotogrāfijās.

A post shared by Liene (@liene_somase) on

Skaistu fotosesiju pie siena gubas noorganizēja žurnāliste un blogere Una Ulme. Viņa bija arī kārtīgi sagatavojusies Līgo nakts aukstākajiem brīžiem.

A post shared by Una (@unaulme) on

Sabiedrības dāmas sekotāji neslēpa apbrīnu par Ulmes gaumes izjūtu.

A post shared by Una (@unaulme) on

Citas sabiedrībā zināmas dāmas atrādīja pašu pirktos vai pašu pītos (to nu gan dāmām nāksies uzjautāt pašiem) vainagus. Piemēram, radio personība Karmena Stepanova

A post shared by Karmena Stepanova (@bembijs) on

Modes māksliniece Indra Salceviča šajos svētkos lepojās ar ļoti neparastu, taču ārkārtīgi krāšņu galvas rotu.

Arī sportiste Laura Ikauniece dalījās laba vēlējumos saulgriežos.

Bet sportists Reinis Nitišs bija sameklējis visu iespējamo tautisko atribūtiku. Ozollapu vainags galvā, ķimeņu siers rokā, balts krekls mugurā, pastalas kājās un Lielvārdes josta pār plecu!

A post shared by Reinis Nitiss (@reinisnitiss) on

Bet Simsonu ģimene noslēdza, jau pagājušajā nedēļā iesākto līgošanu.

A post shared by Iveta Simsone (@mrssimsonart4u) on

Dziedātājam Naurim Brikamanim gan nebija Jāņu vainaga galvā, taču pie rokas bija kā alus, tā ģitāra lustīgai nakts pavadīšanai.

Cēsīs svētkus svinēja jaunlaulātais Ceriņu pāris, kuri beidzot atgriezušies no medus mēneša Filipīnās. Aivis nesāja varenu ozollapu vainagu, kamēr Lelde matos bija iespraudusi puķes un rotājās ar krāšņu saktu.

Mūziķe Aminata Savadogo savukārt bija drusku modernāka pieeja - džinsi, balts krekliņš un nebūt ne pļavu puķu vainadziņš. Bet iznākums tāpat svinīgs!

A post shared by AMINATA (@aminata_savadogo) on

Bet uzņēmēja Marika Ģederta gan turējās pie tradicionālām vērtībām. Neiztikt bez baltas linu klietas, Lielvārdes jostas un krāšņa vainaga galvā!

A post shared by Marika Gederte (@marikagederte) on

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas