Valters Frīdenbergs jūtas jau tik labi, ka rāda izcilu sniegumu ''pie stūres''

tautaruna.lv 11.jūnijs 2018, 12:00
 
Publicitātes foto
Viens no karstākajiem notikumiem aizvadītajā nedēļā bija Baltijā lielākā inovatīvo tehnoloģiju izmēģināšanas centra LMT Brīvības centrs atklāšanas pasākums, kas pulcēja ne tikai tehnoloģiju cienītājus, bet arī pašmāju slavenības. Līdzās Privatizācijas aģentūras bijušajam vadītājam Jānim Naglim, un eksprezidenta Valda Zatlera meitai Felicitai Zatlerei Kotānei, pasākumu apmeklēja arī mūziķis Valters Frīdenbergs, kuram jaunatvērtā centra veidotāji bija uzticējuši vakara vadītāja pienākumus. Vakara gaitā mūziķis sanākušos tehnoloģiju cienītājus nepriecēja ar muzikāliem priekšnesumiem kā ierasts, bet demonstrēja žilbinošu sniegumu autobraukšanā, apsteidzot pat vairākkārtējo autokrosa čempioni Beāti Klipu.
Mūziķa sniegums bija tik pārliecinošs, ka, par pārsteigumu klātesošajiem, viņa trases laiks bija par veselām 2 sekundēm mazāks nekā Latvijas un Baltijas čempionei autorallijā Beātei Klipai.

Jau ziņots, ka 6. jūnijā Rīgā, Ģertrūdes un Brīvības ielas stūrī, durvis vēra Baltijā lielākais mobilo sakaru operatoru klientu centrs, kurā ikviens var gūt nebijušu pieredzi, izmēģinot vairākus virtuālās realitātes simulatorus. Centra atklāšanas ballītē, sēžoties pie auto simulatora stūres un kļūstot par Starptautiskā Automobiļu federācijas jeb FIA online čempionāta dalībnieku, tos steidza izbaudīt arī mūziķis Valters Frīdenbergs.

Kā atklājās brauciena laikā, mūziķim piemīt ne tikai apbrīnojamas muzikālās dotības, bet arī apskaužamas autovadītāja prasmes. Virtuālā autorallija Gran Turismo Sport 5,2 km garo Dragon Trail - Seaside Horvātijas trasi ar 17 izaicinošiem pagriezieniem mūziķis veica rekordīsā laikā, proti, 2 minūtēs un 18 sekundēs. Mūziķa sniegums bija tik pārliecinošs, ka, par pārsteigumu klātesošajiem, viņa trases laiks bija par veselām 2 sekundēm mazāks nekā Latvijas un Baltijas čempionei autorallijā Beātei Klipai, kura trasi izbrauca 2 minūtēs un 20 sekundēs. “Vadīt auto simulatorā nebūt nav tik viegli kā izskatās un, tāpat kā reālajā dzīvē, arī virtuālajā realitātē sākumā ar auto jāaprod. Ikdienā trasē dodos ar Ford Fiesta, bet šajā izaicinājumā braucu ar Wolkswagen Golf 7 GT. Tas, ka šī bija mana pirmā šāda veida pieredze, braucot ar auto virtuālajā realitātē, ietekmēja rezultātu,” pēc piekāpšanās Valteram Frīdenbergam norādīja B. Klipa.

Jāpiebilst, ka izmēģināt savas spējas auto simulatorā turpmāk varēs ikviens Brīvības centra apmeklētājs. Bet, sasniedzot noteiktu snieguma līmeni, braucējiem būs iespēja saņemt īpašas autosportista tiesības un sacensties FIA sertificētajās sacensībās Gran Turismo Nations Cup un Gran Turismo Manufacturer Fan Cup.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas