Sokolovs: Besī tā ažiotāža ap Kemerovas traģēdiju; tas ir pretīgs populisms!

Lelde Veinberga 28.marts 2018, 19:10
 
Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency
Ar savu viedokli "Facebook" par Kemerovas traģēdiju Krievijā dalījies fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš uzskata, ka saceltā ažiotāža ir populisms.

"Besī ārā tā ažiotāža apkārt Kemerovas traģēdijai. Tas, ko es redzu ir pretīgs populisms.

OK. Krievijā tagad blogeri un visi, kam nav slinkums, izmanto situāciju, lai parādītu, ka tur viss ir slikti, ierēdņi ir kukuļņēmēji utml. Tā varbūt arī ir. Bet kāds tolks tagad no svecītēm, baznīcām, sēru profila bildēm un citām akcijām?

Ugunsgrēks jau notika, cilvēki gāja bojā un viņus neatgriezt. Es neesmu ciniķis, bet man viņus žēl ne vairāk kā bērnus, kuri katru dienu mirst Sīrijā, kuri mirst no vēža te pat Latvijā, kuri mirst zem mašīnu riteņiem... Viņi ir svešie un nepazīstamie cilvēki ar kuriem ne man, ne jums nav nekāda sakara. Pie tām, viņiem vairs nevar palīdzēt.

Šobrīd tik daudzi grib just kaut kādu dalību kopīgās "sēras". Bet tas ir pilnīgi un absolūti bezjēdzīgi. NEKAS nevar palīdzēt upuriem, kuri sadega. Viņu tuviniekiem arī šobrīd nevar palīdzēt NEKAS. Cilvēki, kuri zaudēja savus bērnus, grib tikai mieru. Viņiem sāp tik ļoti, ka jebkas, kas atgādina par traģēdiju izraisa tikai vēl lielākas sāpes.

Kāpēc tagad, pie mums Latvijā, kaut kāds idiotu bars grib laist gaisā "piemiņu" balonus? Lai vēl vairāk piesārņotu mūsu jau bez tā nomocīto dabu?

Ja traģēdija tevi aizkustināja, netaisi "fake" sēras. Vienīgais lietderīgais ko vari izdarīt - kad iesi uz lielveikalu, apstājies uz pusminūti pie evakuācijas plāna. Paskaties, kur ir izejas un, kur avārijas kāpņu telpa. Pastāsti saviem bērniem, kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā. Ja pašam ir uzņēmums, tad uztaisi evakuācijas mācības. Tikai tas var nākotnē reāli palīdzēt un izglābt dzīvības!

Bet protams daudz vieglāk ir palutināt ego ar svecītes repostu Facebookā, lai parādīt citiem, cik esi "iejūtīgs" un "pieklājīgs". Pretīgi," uzskata fotogrāfs.

Sokolova pārdomas ne visi ir atbalstījuši, norādot, ka tā teikt ir neiejūtīgi.

Kā vēstīts, ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir bērnu. Oficiālie dati liecina, ka ievainoti ir vēl vismaz 84 cilvēki.

Saistībā ar ugunsgrēku aizturēti un nopratināti vairāki cilvēki, tostarp nomnieks telpai, kurā, domājams, sācies ugunsgrēks.

Varasiestādes iepriekš paziņoja, ka ugunsgrēks varētu būt aizsācies iepirkšanā centra kinoteātrī, un tā rezultātā virs divām auditorijām iebrucis jumts.

Liesmas ēkā, kurā atrodas arī boulinga centrs, sauna un vairāki restorāni, bija pārņēmušas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru lielu platību, vēstīja Krievijas mediji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas