Streičs par labdarību Latvijā: Tajā ir milzīgi daudz egoisma un paštīksmināšanās

Portāls nra.lv 2.janvāris 2018, 14:45
 
F64
Viesojoties RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", režisors Jānis Streičs komentēja nesen noslēgušos labdarības akciju, kuras ziedojumi tiks novirzīti programmai “Plecs”, kas atbalsta ģimenes, kas nolēmušas uzņemt bērnus no bērnunamiem. Streičs uzskata, ka akcijas laikā izskanējušie saukļi bijuši provokatīvi un starp labdariem bijis “milzīgi daudz egoisma un paštīksmināšanās”.

Streičs uzskata, ka cilvēku, kas tiešām būtu spējīgi un vēlētos uzņemt ģimenē audžu bērnus, ir maz. “Nav tik daudzi, kas gribētu šos bērnus pieņemt. Tā ir milzīga atbildība,” sacīja Streičs.

Streičs raidījumā kritizēja akcijas laikā dzirdēto un norādīja, ka izskanējušie saukļi ir bezatbildīgi un kaitīgi, jo bērnos rada ilūzijas: “Es dzirdēju tik provokatīvas uzrunas: “Bērniņ, pacieties tikai mazliet. Tevi jau gaida, tev ir jau ģimene…” Tas ir cilvēcīgi? Vai tas ir atbildīgi to bērnu priekšā, kuram tu uzbur ilūziju un galu galā nekā nav?”

Režisors norādīja, ka nepatiesa iespaida radīšana liecina par egoismu. “Tādā labdarībā starp labdariem ir milzīgi daudz egoisma un paštīksmināšanās. To vajag nošķirt no patiesas labdarības un līdzdalības bērnu likteņos un valsts dzīvē,” aicināja Streičs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas