Noskaidrots, kura Latvijas slavenība var lepoties ar skaistākajiem matiem

Portāls nra.lv 12.oktobris 2017, 18:03
 
Mārtiņš Cīrulis/f64
Pēc Latvijas iedzīvotāju domām, TV raidījumu vadītāja un modes eksperte Maija Silova ir Latvijā visskaistākās galvas rotas īpašniece, noskaidrots aptaujā.
TV raidījumu vadītāja Maija Silova, kura ir starp tiem 3% sieviešu Latvijā, kuru mati ir garumā līdz viduklim vai garāki, neslēpj, ka savas galvas rotas kopšanā ievēro dažus būtiskus priekšnosacījumus, un tie rada zināmus izaicinājumus.

Maija atzīst, ka savus matus vienmēr žāvē saudzējošā režīmā. "Tāpat pēc vakara matu sakārtojumiem, ja to ieveidošanā ir izmantoti fiksācijas līdzekļi, matus nevis ķemmēju, bet gan mazgāju. Pāris reizes mēnesī, kamēr darbojos pa māju, matos lieku kokosriekstu vai mandeļu eļļu, bet ikdienā izmantoju profesionālos matu kopšanas līdzekļus un intensīvās maskas," savu skaisto matu noslēpumus atklāj Maija. Viņasprāt, viena no atslēgām ceļā uz veselīgiem matiem ir arī pareizi izvēlēti matu veidošanas instrumenti, kuru, tāpat kā matu, kopšanai ikdienā jāpievērš īpaša uzmanība.

Lai gan Latvijas iedzīvotāji Maiju atzinuši par daiļāko matu īpašnieci, aptaujātie arī neslēpj, ka gariem matiem ir arī savas ēnas puses. Tā, piemēram, 53% respondentu domā, ka vasarā ar gariem matiem ir karstāk, tie ilgi jāžāvē (48%) un to mazgāšanai jāvelta vairāk laika (41%), izkritušie mati aizsērē vannu, dušu vai izlietni (36%) un tos ir grūti ieveidot (32%). Tāpat aptaujas dalībnieki uzskata, ka gari mati traucē dažādu darbību veikšanai - rakstīšanai, ēšanai, mājas darbu veikšanai un arī skūpstoties. Kā viens no izaicinājumiem tiek minēts arī izkritušo matu ieķeršanās putekļsūcēju birstītē (12%) - par šīs "nebūšanas" risināšanu parūpējies Samsung, radot robotu-putekļsūcēju Powerbot Slim, kura palielinātā sūkšanas jauda un unikālā pašattīrošā birstīte būtiski samazina birstē ieķērušos putekļu, matu un spalvu daudzumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:51

Jaunākās diskusijas