Sokolovam ļoti skarbs viedoklis par Uzvaras pieminekļa demontāžu

Portāls nra.lv 8.oktobris 2017, 10:09
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Pirms kāda laika sabiedrības iniciatīvu portālā "manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Uzvaras pieminekļa demontāžu. Skarbu viedokli par šo tēmu sociālajā tīklā facebook publicējis skandalozais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs.

"Lasu ziņas un brīnos! Tie cilvēki tiešām ir aitu bars? Nopietni? Internetā ir baigās diskusijas, tūkstošiem komentāru! Niknie krievi un agresīvie latvieši...
Es tur redzu tikai kurlas un aklas aitas! Atveriet acis!!! Lūdzu! Paskatieties uz situāciju no cita skatu punkta," sociālajā tīklā facebook raksta A.Sokolovs.

"Politiķiem ir ļoti izdevīgi visu laiku kurināt naidu starp krieviem un latviešiem.
Krieviem ir iestāstīts, ka 45.gada uzvara ir ārkārtīgi svarīga un svēta. Izveidojās 'Uzvaras kults'. Retais krievs tikai varēs pastāstīt ar ko tieši šī uzvara svarīgāka par 1812. gada uzvaru. Bet tas krievs ir gatavs mesties ar kulakiem pret jebkuru, kurš apšauba 9. Maija svētumu."

"Kam ir izdevīgi, lai Latvijā būtu 500 000 niknu un nelojālu krievu? Kam ir izdevīgi neļaut vietējiem krievvalodīgajiem asimilēties? Kāpēc notiek tik demonstratīva "krievu vērtību" aizstāvēšana - valoda, 9.maijs, skolas un tml? jautā fotogrāfs.

Viņaprāt, atbilde ir acīmredzama. "Ja Kremlim vajadzēs pakāpeniski iegūt sev Baltijas valstis atpakaļ - milzīga 5. kolonna ir ideālais instruments. Maskava pirmā ir ieinteresēta lai latviešu krievi būtu neapmierināti. Tā ir liela politika. Ar cilvēkiem efektīvi manipulē. Skandāls ap pieminekli ir instruments lai milzīgu cilvēku skaitu padarītu mazāk lojālu vienai valstī un vairāk lojālu citai valstij."

"Esmu parliecināts, ka aiz iniciatīvas nojaukt pieminekli , stāv paša Krievija. Tieši viņiem, tas būtu maksimāli izdevīgi. "

"Bēdīgi ir tas, ka mums pašiem pie varas ir tie prokrieviskie spēki, kuri ļoti atvieglo Kremļa darbību. Vēl bēdīgāk ir apzināties, ka Latvijas nacionālistiem tas arī ir izdevīgi, jo vienīgais kā viņi var noturēt savu elektorātu tas ir sauklis "krievi nāk!".

"Kas no šādas politikas ir zaudētājs? Tas ir Jānis, Kristaps, Sergejs, Olga un visi citi parastie iedzivotāji, kurus politiķi izmanto lai sasniegt savus mērķus," norāda A.Sokolovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas