Latvijā dzīvojošs ukrainis mēģina paņemt kredītu; bankas reakcija šokē sievu

Portāls nra.lv 16.marts 2018, 13:44
 
pixabay.com
Kādā Latvijas bankā ukrainim, kas Latvijā dzīvo jau desmit gadus, nevēlējās izsniegt kredītu lika maksāt 200 eiro.

Ar stāstu par notikušos sociālajā vietnē Facebook dalījās vīrieša sieva.

"Ar vīru izveidojām jaunu uzņēmumu, devāmies uz banku atvērt kontu. Swedbankā mūs laipni informēja, ka tā kā manam vīram ir Ukrainas pase, mums jāmaksā 200 EUR par to, ka atsevišķi tiks izskatīts jautājums, vai mums atvērt kontu, vai nē. Bez garantijas, ka atvērs. Vienalga jāmaksā. Tas nekas, ka mans vīrs ir rezidents pēc būtības, dzīvo Latvijā oficiāli jau vairāk kā 10 gadus, viņam te ir ģimene, viņš maksā te nodokļus, nodarbina cilvēkus un arī par viņiem maksā nodokļus. Ka viņš ir Swedbankas klients kā fiziska persona, ka viņa uzņēmuma konts ir šajā pašā bankā un ir redzams, kā viss darbojas, kāds ir apgrozījums, kas ir sadarbības partneri utt. (viss notiek Latvijas robežās). Galu galā, ko banka dara programmas "pazīsti savu klientu" ietvaros, ja brīdī, kad šis "pazīstamais klients" atnāk atvērt vēl vienu kontu, viņi prasa 200 Eur par izskatīšanu???"


Viņa uzskata, ka bankas rīcība ir tikai sekas vispārējam ārprātam un kritiskās domāšanas trūkumam, kas pārņēmis Latviju.


"Vēl viena paralēle - par ko domā tie sabiedrības integrācijas sludinātāji? Kā viņiem šķiet, kā šāds solis ietekmē lojalitāti šai valstij?
Ģimenes apstākļu dēļ es dzīvoju abās ļoti atšķirīgajās informativajās telpās - tās ir 2 pilnīgi atšķirīgas pasaules, kurās sabiedrību uztrauc absolūti dažādi topiki, pilnīgi citas ir vērtības. Man kā latvietei laikam pienāktos teikt, ka "pareizi" ir tas, kas tiek barots latviskajā telpā. Tomēr nākas atzīt, ka krieviskajā informatīvajā telpā es redzu labāku informācijas kvalitāti, viedokļu daudzpusīgumu un gluži elementāru inteliģenci. Jā, ir arī šauri tendēta informācija, tomēr kopējā kvalitāte ir augstāka. Bet latvieši lielākoties nekritiski pieņem visu, kas tiem tiek "barots", pat nepameklējot, ka ir arī citi viedokļi. Mēs sevi ļoti apdalām, diemžēl.
Aicinu visus domāt kritiski, neļauties "iebarot" ar tukšiem lozungiem mums to, kas mums pašiem nav izdevīgi. Pretnostatīt mūs vienu otram pašus savā zemē.
Kā saka gudrs sakāmvārds - "turi draugus tuvumā, ienaidniekus tālumā". Diemžēl Latvija dara pilnīgi pretēji."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas