Uzmanies! Latvijas iedzīvotājiem cenšas "iesmērēt" nekvalitatīvas jubilejas monētas

Portāls nra.lv 12.marts 2018, 9:25
 
Ekrānšāviņš no Bez Tabu/skaties.lv
Kāda Latvijas iedzīvotāja brīdina - tuvojoties Latvijas simtgadei, atkal aktivizējušies, viņasprāt, aizdomīgi monētu tirgoņi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

”Jūs paskatieties! Kāda ir Mildas seja! Pēc kā tā monēta izskatās?” vaicā sieviete.

Aversā redzams brīvības piemineklis, trīs mazas un trīs lielas zvaigznes. Divi krāsaini karogi un uzraksts - Latvijas neatkarībai 100. Reversā, ozola lapas un zīle. Tā izskatās monēta, medaļa, kuru apsviedīgi ļaudis, tuvojoties Latvijas simtgadei, uzsākuši tirgot.

Kā pie tās tikusi sieviete? Kādā jaukā dienā atskan telefona zvans. Zvanītāji ir no firmas “Direct Marketing” un saka, ka sievietei ir vienreizēja iespēja iegādāties ierobežotā skaitā izgatavotu jubilejas medaļu.

”Tas, ko man stāstīja bija tik saldi un skaisti, ka to var nosaukt par medus liešanu ausīs! Jums ir vienreizēja iespēja, jāpasūta tūlīt, tik skaistu medaļu Jūs nebūsiet redzējusi! Pasūtīju. Kad saņēmu, sapratu, ka esmu ”ieberzusies”!”

Nauda par sūtījumu jāmaksā pēc saņemšanas. Klāt pieliktajā lapā lasāms, ka atdot preci tirgotājam var piecpadsmit dienu laikā, bet neatvērtā veidā. Kā cilvēks, kurš saņēmis sūtījumu, neatplēšot bandroli, var zināt, vai iekšā nav brāķis?

Sieviete zvana uz dokumentos norādīto klientu apkalpošanas centru, bet neviens klausuli neceļ.

”Tad internetā sāku meklēt, kas tie par ”putniem”! Un kas atklājās? Sūdzības par viņiem lēca ārā ”štābeļiem” vien!”

Kundzei taisnība. Virtuālā vide ir pilna ar sūdzībām par attiecīgo kompāniju. Pat Eiropas patērētāju informēšanas centra mājaslapā savulaik izvietots brīdinājums par firmas izplatīto citu produkciju.

Attiecīgo tirgoņu darbošanās nokaitinājusi ne vien potenciālos klientus, bet arī Latvijas Banku.

”Klienti mums zvana un prasa, vai tā ir mūsu izdota monēta. Nē, tā nav monēta, un tai ir apšaubāma numismātiskā vērtība. Nav skaidrs, kur un kā tā ir izgatavota.”

Ikvienam, kurš ir saņēmis zvanus ar līdzīgiem piedāvājumiem, ir jāatminas, ka šādas medaļas, monētas nav oficiālas valsts pasūtītas.

Tās izgatavots nezināmā vietā un ir tikai un vienīgi komersanta peļņas avots. Un protams, ka katram pašam ir jālemj, vai piekrist šāda veida piedāvājumiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas