Kazas dēļ sirmgalve visu ziemu nodzīvojusi Mazsalacas puses mežā

Portāls nra.lv 14.februāris 2018, 15:25
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jau pirms kāda laika uzmanība tika pievērsta situācijai Mazsalacas novadā, kur kāda kundze invalīde dzīvo skarbos apstākļos. Raidījums "Bez Tabu" vēsta, ka sirmā kundze visu ziemu nodzīvojusi mājā meža biezoknī.

Jau iepriekš Mazsalacas puses iedzīvotāji bija satraukti par to, kādos apstākļos jādzīvo sirmgalvei invalīdei: “Cilvēks ar īpašām vajadzībām kopš dzimšanas. Šī kundze dzīvo briesmīgos apstākļos un nespēj par sevi vairs parūpēties. Tuvojas kārtējā ziema, un šobrīd, kad malkai vajadzētu būt jau sagādātai, viņai nav ne pagalītes. Sieviete pati neies un nelūgs palīdzību, jo viņa pati nesaprot, kas ar viņu notiek.”

“Bez Tabu” komandai izdevās sievieti sastapt dzīvē, un viņa atklāja, ka dzer lietus ūdeni un mājā dzīvo kopā ar kazu.

Izdodas uzzināt, ka kundze vēl joprojām mīt mājā meža biezoknī. Ziemu pārcietusi veiksmīgi, jo ēkā tiek kurināta viena krāsns, kas atrodas virtuvē. Kaza arī vēl joprojām dzīvo kopā ar kundzi!

Pirms pusgada sirmgalve stāstīja, ka labprāt pārceltos uz dzīvi aprūpes iestādē, taču viņu “bremzējot” kaza: ”Kazu man nav kur likt! Kad būs kur likt, iešu uz pansionātu. Man radinieku nav. Visi kapsētā. Vīrs arī nav bijis.”

Tagad Elga sociālā dienesta pārstāvjiem solījusies, ka martā brauks un pārcelsies uz Rūjienas senioru māju.

Elgas kundze saka, ka esot jau arī sarunājusi, kam uzticēs savu kazu, ja pārcelsies uz Rūjienas senioru māju.

Par ūdeni un pārtiku runājot, sociālā dienesta pārstāve Agrita atklāj, ka katru piektdienu Elga pati mēro ceļu uz pilsētu, iepērk apģērbu lietoto apģērbu veikalā un sapērk pārtiku visai nedēļai.

Tagad sociālā dienesta pārstāvji gaidīs Elgas kundzes atbildi līdz marta vidum, lai saprastu, kā rīkoties tālāk!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas