Latvieti pēc atgriešanās no Lielbritānijas sadusmo CSDD rīcība

Portāls nra.lv 24.janvāris 2018, 14:51
 
F64
Pēc sešiem Lielbritānijā pavadītiem gadiem Latvijā nolēma atgriezties Ilva, cerot, ka dzimtenē palīdzēs. Taču pēc atgriešanās sieviete saskārās ar grūtībām, tostarp autovadītāja apliecības iegūšanai, ziņo lsm.lv (raidījums "4.studija").

Ilva dzīvo Madonas novada Vestienas pagastā. Laukos atrast darbu ir grūti, tāpēc viņa nolēma nokārtot autovadītāja apliecību, lai brauktu strādāt uz pilsētu.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļā Jēkabpilī viņa uzzināja, ka atbraukušie tiesības var kārtot tikai pēc 185 dienām jeb pusgada. Par šādu attieksmi no valsts puses sadusmojusies arī Ilvas mamma Inta.
Māte un meita nolēma nepadoties un aizbrauca uz CSDD Rīgā. Šāds solis sperts pēc tam, kad autovadīšanas kursu instruktors stāstījis par kādu gadījumu ar puišiem, kuri pēc atgriešanās no Nīderlandes saskarās ar tādu pašu problēmu, ko risinājuši CSDD Rīgā.

CSDD Rīgā prasības bijušas citas - bija jāuzraksta iesniegums, ka pēc atgriešanās uz pastāvīgu dzīvi Latvijā ir vēlme kārtot eksāmenu tiesību ieguvei. "Nākamajā dienā aizbraucu atpakaļ uz Jēkabpils CSDD kārtot eksāmenu un vairāk nebija neviena vārda par to, ka es nevarētu kārtot," stāstīja Ilva.

Man jāsaka, ka diemžēl acīmredzot konkrētais Jēkabpils nodaļas darbinieks, ar kuru šī sieviete ir risinājusi šo jautājumu, nav pietiekoši iedziļinājies šinī situācijā un pieņēmis vieglāku jeb negatīvu lēmumu, bez iedziļināšanās.
Savukārt Rīgas nodaļas darbinieki ir iedziļinājušies, sapratuši un pieņēmuši attiecīgi pozitīvu lēmumu. (..) Tām 185 dienām galvenais iemesls ir, lai izvairītos no tā saucamā vadītāju apliecību tūrisma," skaidroja CSDD pārstāvis Juris Teteris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.janvāris 2018

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas