Latvietis Beļģijā nopērk auto; rezultātā ne nauda, ne mašīnas

Portāls nra.lv 22.janvāris 2018, 15:33
 
F64
Raidījums "Bez Tabu" atklāj Ilvara stāstu, iegādājoties jaunu auto. Viņš pats no Beļģijas uz Latviju atveda noskatīto automašīnu, taču rezultātā palika gan bez naudas, gan automašīnas.

Spēkrats Latvijā tika ievests pagājušā gada jūnijā. Teju uzreiz pēc tam Ilvars devās uz turpat Bauskā esošo CSDD staciju, lai nokārtotu formalitātes un automašīnu piereģistrētu Latvijā.

Liels bija viņa pārsteigums, kad CSDD darbinieks izsauca kriminālpolicistus un paziņoja, ka automašīna ir izsludināta meklēšanā.

Kopš automašīnas iegādes pagājuši septiņi mēneši, taču vēl šodien automašīna joprojām iekļauta meklēšanā esošo spēkratu sarakstā, tādēļ to nav iespējams piereģistrēt un izmantot ceļu satiksmē.

Kā skaidro VP starptautiskās sadarbības pārvaldes priekšnieks Māris Geida, automašīnu meklēšanā izsludinājusi policija Polijā. Mašīna reģistrēta Vācijā, tādēļ Latvija vērsās pie Vācijas likumsargiem.

"Mēs nevaram iejaukties šo divu valstu attiecībās. Mēs, protams, vēlreiz laipni lūgsim Vācijas kolēģiem prasīto informāciju nodot Polijai.Nevaru prognozēt, cik ilgu laiku tas vēl aizņems," skaidroja Geida.

Latvijas likumsargiem neesot tiesību atcelt meklēšanā izsludinātu spēkrata meklēšanu, ja to izsludinājusi kādas citas dalībvalsts likumsargi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas