Panika un asaras: Pēc spēļu laukuma bērnam jāveic operācija

Portāls nra.lv 19.janvāris 2018, 14:00
 
F64
Pēc bērnu rotaļu istabas apmeklējuma lielveikalā piecgadnieks nonāk uz operāciju galda, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Iedragāta veselība, kā rezultātā piecus gadus vecs bērns guļas uz operāciju galda. Gan mammai, gan bērnam lieli pārdzīvojumi. Tas viss pēc tam, kad Solvita savu dēlēnu pirms Ziemassvētkiem nogādāja komersanta “Annels” rotaļu istabā tirdzniecības centrā Alfa, kamēr pati lielveikalā iegādājās dāvanas svētkiem.

“Viņš pats labprāt gribēja tur doties. Aizvedu, lai rotaļājas. Pēc nepilnas stundas ierados pakaļ. Palūdzu darbiniecei, lai pasauc bērnu. Viņa pasauca, skatos, ka viņam asaras acīs. Pirmais jautājums: kas noticis? Dēls stāsta, ka saskrējās ar citu bērnu, tādējādi sasita degunu,” stāsta piecgadnieka mamma Solvita.

Uzticot bērnu rotaļu istabas pieskatītājam, vecāki atstāj savu kontaktinformāciju, lai, ja nu kas, var uzreiz zvanīt. Solvita vaicājusi darbiniecei, kāpēc nezvanīja uzreiz pēc traumas gūšanas? Pieskatītāja teikusi, ka negadījums noticis tikko, nav paguvusi piezvanīt.

Tiesa, Solvita pamanījusi, ka bērna degunā sarecējušas asinis. Viņa ir pārliecināta, ka, ja asinis sarecējušas, negadījums nav noticis tikko. Turklāt arī bērns sacījis, ka pēc traumas gūšanas rotaļu istabas darbiniece viņu palaidusi spēlēties.

Dažas dienas pēc rotaļu laukuma apmeklējuma Solvita pamanījusi, ka dēlam ir apgrūtināta elpošana un nazāla balss. Aizvedusi atvasi uz Bērnu slimnīcu, kur ārsts paziņojis nepatīkamo - bērnam jāpaliek slimnīcā, jāsagatavo operācijai ar pilno narkozi.

"Protams, bērnam bija asaras, man - panika. Abi raudājām. Viņam bija izveidojusies hematona deguna starpsienā un degunā bija sastrutojis."

“Annels” direktore Ilona Saksone skaidro, ka katrs darbinieks ir mācīts mutiski. Katram darbiniekam rotaļu laukumos esot izsniegta rokasgrāmata, lai zinātu, kā rīkoties dažādās situācijās.

Taujāta, kā pakalpojuma saņēmēji var būt droši, ka bērnu pieskatītāji spējīgi pareizi reaģēt citās situācijās, ja nepareizi rīkojas deguna asiņošanas gadījumā, “Annels” direktore Ilona Saksone atbildi iesāk ar pretjautājumu: “Viņa tiešām tā teica? Mēs rīt darbinieku sapulcē vēlreiz atrunāsim šīs lietas. Tas, ka kāds cilvēks kaut ko nezina, ir cilvēciski.”

“Annels” direktore Ilona Saksone stāsta, ka primāri par bērniem ir atbildīgi paši vecāki, kuriem būtu jāizlasa rotaļu laukumu iekšējās kārtības noteikumus un ar tiem jāiepazīstina bērni. Tie izlasāmi katrā rotaļu istabā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas