Berluskoni turpināšot pavedināt: Sievietes vienmēr izrāda uzmanību man

Ziņu aģentūra LETA 12.janvāris 2018, 8:21
 
AP / Scanpix
Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni ceturtdien atbalstīja franču aktrises Katrīnas Denēvas pausto viedokli, ka vīriešiem jābūt tiesīgiem pavedināt sievietes.
81 gadu vecais Berluskoni, kurš ir ticis tiesāts par to, ka maksājis par seksu ar nepilngadīgām meitenēm ballītēs, televīzijas intervijā sacīja: "Ir dabiski, ka sievietes ir laimīgas par to, ka vīrietis izrāda viņām uzmanību. Es neesmu pie tā pieradis, jo sievietes vienmēr izrāda uzmanību man."

"Svarīgi ir tas, ka uzmanības izrādīšana ir eleganta," piebilda Berluskoni.

Berluskoni 2013.gadā tika notiesāts par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu - eksotisku dejotāju ar iesauku "Siržu lauzēja Rūbija", bet divus gadus pēc tam tika attaisnots pēc apelācijas.

Pašlaik Berluskoni tiek tiesāts prāvā, kurā viņš ir apsūdzēts liecinieku uzpirkšanā šajā lietā.

Denēva un vēl apmēram 100 ievērojamu francūziešu no izklaides industrijas, zinātnes un citām jomām ir parakstījušas atklātu vēstuli, kuru otrdien publicēja Francijas laikraksts "Le Monde".

Tajā pausts uzskats, ka vīriešiem jābūt tiesīgiem pavedināt sievietes un ka viņu apsūdzēšana seksuālā uzmācībā ir aizgājusi par tālu.

Vēstulē teikts, ka ASV kino magnāta Hārvija Vainstaina skandāla izprovocēts "leģitīms protests pret seksuālu vardarbību" ir aizgājis par tālu un jauns "puritānisms" apdraud grūti izcīnīto seksuālo brīvību.

Vēstulē arī nosodīts "denunciāciju" vilnis, kas sekojis pēc Veinsteinam izvirzītām apsūdzībām izvarošanā.

Francijā, kas ir slavenu feministu mājvieta, Denēvas parakstītā vēstule izpelnījās kritiku.

Feministe Karolīna de Āsa un vairāk nekā 30 citas aktīvistes trešdien tīmekļa vietnē "Franceinfotv" nosodīja šo vēstuli. "Šī vēstule ir kā neērts darba kolēģis vai kaitinošs onkulis, kurš nesaprot, kas notiek," norādīja aktīvistes. Viņas apgalvoja, ka Denēva un citas sievietes, kas parakstījušas vēstuli, šādi cenšas panākt, lai seksuālā vardarbība šķistu normāla.

Miljardiera Berluskoni partija "Uz priekšu, Itālija" (FI) ir guvusi labus panākumus sabiedriskās domas aptaujās pirms 4.martā gaidāmām parlamenta vēlēšanām, lai gan viņš pats nevar balotēties vēlēšanās, jo ir notiesāts par nodokļu krāpniecību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas