Autovadītājs sašutumā par ceļmalā sašķaidītajiem kokiem

Portāls nra.lv 21.maijs 2017, 15:40
 
Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu
Kāds autovadītājs, kurš regulāri brauc cauri Plakanciemam ir sašutis par ceļmalā redzēto postažu - ik pēc 100 metriem ceļmalas grāvī atrodas sašķaidīti koki un krūmi, vēsta portāls "Bez Tabu".
"Ļoti pārsteidza ceļmalu tīrīšanas metode. Precīzāk sakot, tās rezultāts. Ceļa malā augošie krūmi un koki ik pēc pārsimts metriem ir vienkārši sašķaidīti, saplosīti. Es saprotu, ka grāvji ir jātīra un tas viss ir apsveicami, bet varbūt ''Bez Tabu'' var noskaidrot, vai šāda tīrīšanas metode, kur paliek pāri pa pusei saplosīti krūmi un koki, tiešām ir normāla prakse?" jautā sašutušais autovadītājs.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Raidījuma žurnālisti norādītajā vietā pārliecinās, ka grāvju tīrīšanas darbi ir veikti nekvalitatīvi aptuveni 10 km garumā. Turklāt krūmi ir sašķaidīti viļņveidīgi. "Latvijas autoceļu uzturētāja" pārstāvis Ivars Munkens rāda krūmu griešanas tehniku, ar kuru tiek veikti ceļmalu sakopšanas darbi. "Šie darbi uz Plakanciema ceļa vēl nav pabeigti. Konkrētajā gadījumā mēs atrodamies vēl tehnikas apkopes zonā, jo ir zināmas tehniskas problēmas, kas ir jānovērš, un darbi tiks turpināti," norāda I. Munkens.

Uzreiz pēc žurnālistu zvana atbildīgajām instancēm, notikuma vietā ierodas strādnieku brigāde, kas ar vienkāršiem motorzāģiem likvidē modernās tehnikas atstātās sekas.

I. Munkens arī stāsta: "Šī tehnika maļ kokus un krūmus biomasā. Sākotnēji izskatās, ka ir radīta postaža, taču pēc darbu pilnīgas pabeigšanas tā vairs neizskatīsies. Ar mehānisms izdara darbus līdz zināmai robežai, tālāk nepieciešams cilvēka roku darbs."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas