Smago kritienu piedzīvojušais latviešu riteņbraucējs: Neatceros 15 minūtes pēc negadījuma

Portāls nra.lv 21.maijs 2017, 12:19
 
scanpix
Riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš startē komandā "Cannondale-Drapac" pirmdien UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena otrajā posmā piedzīvoja smagu kritienu. Toms stāsta, ka esot pazaudējis atmiņu par nākamajām 15 minūtēm pēc kritiena, vēsta portāls "VeloNews.com"

Latviešu riteņbraucējs brauciena laikā atradās līderu grupā, tomēr piedzīvoja smagu kritienu. Šajā negadījumā viņš salauz atslēgas kaulu un guva smadzeņu satricinājumu. Uzreiz pēc kritiena sportists kāpa atpakaļ uz velosipēda un mēģināja turpināt sacensības, lai gan bija redzams, ka viņš nespēja pabraukt taisni.

scanpix

"Šodien es nejūtos tik labi kā pagājušajās dienās, jo vēl ir jūtamas operācijas sekas. Bet nav jau tik traki, jo varēja būt arī ļaunāk. Par laimi nav galvas traumas, tikai lauzts atslēgas kauls," intervijā stāsta jaunais riteņbraucējs.

Taujāts par to, kāds ir tālākais Toma rīcības plāns, viņš norāda: "Mūsu komandai ir speciāls protokols, pēc kura rīkoties šādās situācijās. Lai atkal varētu piedalīties sacensībās, man ir veiksmīgi jānokārto visi testi un pārbaudes. Man ir divi atslēgas kauli, tomēr tikai vienas smadzenes."

"Es kritienu neatceros vispār. Es pazaudēju atmiņu aptuveni 2 minūtes pirms un 15 minūtes pēc kritiena. Es esmu noskatījies video, kur ir iemūžināts mans kritiens un priecājos, ka ar savu rīcību neiztraucēju braucienu citiem sportistiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas