Aculiecinieks: "Ātrā palīdzība" nesteidzas uz izsaukumu; par ko maksā algu?!

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 12.jūnijs 2018, 12:28
 
F64
Kāds vīrietis vērsies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), atklājot savu sašutumu par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu rīcību.
Pie mums pieripoja lēnā ritmā nesteidzīgs auto, apstājās un tikai tad ieslēdza bākugunis. Gribētos dzirdēt izskaidrojumu šim pasākumam, turklāt, ja viņu darba prieks un spars ir tik liels, par ko viņi saņem algu?

Aculiecinieks raksta, ka ir vieglā šokā un nesaprašanā par notiekošo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā. Viņš uzskata, ka mediķi ceļā uz izsaukumu pavadīja pārāk daudz laika.

"Atgriežoties mājās no Igaunijas, vienam no ceļabiedriem palika slikti (14 gadus vecs jaunietis). Automašīnā viņš kļuva bāls, svīda un sūdzējās par sāpēm sirds rajonā un sirds ritma pārsitieniem. Nekavējoties apstājāmies un zvanījām NMPD. Sazvanījāmies ar dispečeri, izskaidrojām, ka atrodamies 65. kilometrā uz ceļa, kas savieno Igaunijas robežu un Rīgu (VIA Baltica šoseja). Dispečere pieņēma izsaukumu un piebilda, ka, ja būs jautājumi, mums vēl zvanīs. Tā nu sākās gaidīšana. Iezvanās telefons, zvana NMPD brigāde, paskaidro, ka atrodas Salacgrīvā, precīzē mūsu atrašanās vietu un saka, ka, lai gaidām un, ka viņi jau ceļā. Tad sākās kaut kas, kas, manuprāt, ir totāls absurds! Ceļā pavadītais laiks - 21 minūte, attālus 23 kilometri (pēc navigācijas izriet, ka NMPD brigāde brauca lēnu un ievērojot visus noteikumus, kā parasts auto, neizmantojot dotās privilēģijas ar ieslēgtām bākugunīm un skaņu signālu. Pie mums pieripoja lēnā ritmā nesteidzīgs auto, apstājās un tikai tad ieslēdza bākugunis. Gribētos dzirdēt izskaidrojumu šim pasākumam, turklāt, ja viņu darba prieks un spars ir tik liels, par ko viņi saņem algu?”

Tikmēr jāpiebilst, kā iepriekš LNT raidījumam “900 sekundes” teica NMPD vadītāja Liene Cipule, nākamā gada budžetā jāpanāk algu palielināšana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstiem.

Cipule piebilda, ka jau pašlaik ir izdarīts daudz gan piešķirot papildus finansējumu medicīnai, gan iezīmējot reformas. Tādēļ, viņasprāt, algu palielināšanas jautājums neatliekamās palīdzības mediķiem būs jāskata nākamā gada budžeta kontekstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:55

Jaunākās diskusijas