Vīrieti Rīgas centrā pieķer, nodarbojoties ar maluzvejniecību

Portāls nra.lv 22.marts 2018, 18:37
 
F64
Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektori ceturtdien pie AB dambja pieķēruši malu zvejnieku.
Viņš skaidroja, ka ceturtdienas rītā inspektori no iedzīvotājiem saņēma informāciju, ka Rīgā pie AB dambja vīrietis ar tīkliem veic nelikumīgu zveju. Inspektori ieradās notikuma vietā un aptuveni piecas stundas gaidīja, lai aizturētu maluzvejnieku ar tīkliem un lomu.

Pēc aizturēšanas inspektori noskaidroja, ka 1961.gadā dzimušais vīrietis nelikumīgai zvejai pilsētas centrā izmantojis trīs mazizmēra tīklus. Lomā tika konstatētas divas zivis - asaris un breksis, kas palaistas atpakaļ ūdenī.

Vīrietis inspektoriem atzina savu vainu, un izdarīto nožēloja. Neraugoties uz to, viņam konfiscēti tīkli sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Saskaņā ar likumu, par šādu rīcību personai var piemērot sodu no 280 eiro.

Zemitāns norādīja, ka, turpinot kust ledum, turpmāko mēnešu laikā maluzvejnieki kļūs aizvien aktīvāki, tādēļ VVD aicina iedzīvotājus ziņot par novērotiem likuma pārkāpumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas