Deviņu bērnu ģimene no Varakļāniem atkal lūdz sabiedrības atbalstu

Portāls nra.lv 13.novembris 2017, 13:07
 
Ekrānšāviņš no skaties.lv
Deviņu bērnu ģimene no Varakļāniem jau vairākkārt vērsusies pie sabiedrības, lai lūgtu cilvēku palīdzību. Zepu ģimenē visi deviņi bērni ir vecumā no septiņiem līdz piecpadsmit gadiem. Ģimene knapi iztiek, jo kopā ar mātes un tēva invaliditātes pensiju un bērnu pabalstiem sanākot vien 1050 eiro mēnesī.

"Māju gan piešķīrusi pašvaldība, jo savā iepriekšējā mītnē dzīvot nebijis iespējams, galīgi veca un auksta. Pašvaldības mājā nācies pašiem nomainīt logus par savu naudu, tomēr māja tik un tā esot auksta un vajadzīga siltināšana. Tam naudas nepietiekot. Par elektrību vien maksājot gandrīz simts eiro mēnesī, arī apkurei vajagot," stāsta raidījums "Bez Tabu".

Varakļānu sociālā dienesta vadītāja medijiem gan stāsta, ka ģimenei ne tikai tika piešķirta vairāk nekā simts kvadrātmetru lielā māja ar piemājas zemi, bet arī ievilkta kanalizācija un ūdensvads.

Ģimenei tiek sniegta palīdzība arī ar ēdiena pakām, apģērbiem. Bērniem skola ir brīvpusdienas, bet vairākas atvases mācās internātskolā, kur tiek pilnība aprūpēti. Zepi saņem ziedojumus arī no labdarības organizācijas.

Arī aptaujātie vietējie iedzīvotāji raidījumam "Bez Tabu" apgalvo, ka pašvaldība ģimenei palīdzot pietiekami daudz, un Zepiem kaut kas būtu jādara arī pašiem lietas labā.

Tai pat laikā ģimenes māte ir apbēdināta par līdzcilvēku attieksmi, kuri pārmet, ka viņi "pieražojuši bērnus un palikuši par invalīdiem".

Ekrānšāviņš no skaties.lv

"Ģimenes tēvs atklāj savas vēlmes: gribētu, lai kāds palīdz iegādāties busiņu vai jaunu guļbūves māju, vai nosiltina veco, vai sniedz finansiālu palīdzību," teikts sižetā.

Avots: skaties.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas