Identificē daļu no mistiskajām sēklām, kuras sūtījumos saņēma no Ķīnas

Baiba Puriņa 5.augusts 2020, 14:43
 
EPA/Scanpix/Leta
Jau vēstīts, ka vairākos ASV štatos iedzīvotāji pēdējā laikā arvien biežāk pa pastu saņem dīvainus sūtījumus ar sēklām, ko viņi nav pasūtījuši. Ekspertiem esot izdevies identifcēt 14 sēklu veidus, kuru starpā ir arī lavanda un hibiski, taču tik un tā tiek brīdināts, lai iedzīvotāji tās nesēj, vēsta "The New York Times".

Šobrīd identificētas 14 dažādas sēklas, tostarp sinepes, kāposti, garšaugi, piemēram, piparmētra, rozmarīns, salvija un rozes.

“Šie ir tikai līdz šim savāktie paraugi,” pagājušās nedēļas laikā sacīja Osama El-Lisija, augu aizsardzības un karantīnas dienesta administratora vietniece.

Tomēr eksperti uzsver, ka nav zināms, ko sēklas varot nodarīt videi un vai tās patiesi ir tik "nevainīgas".

"Protams, sējot rozmarīnu vai timiānu diezin vai tiks apdraudēta vide, taču var būt citas lietas, kas vēl nav identificētas. Saņemot ko nezināmu, mans ieteikums ir to sadedzināt," norāda Kornela Universitātes profesors Bernds Blosejs.

Jau vēstīts, ka policija norāda, ka šie sūtījumi varētu būt saistīti ar tīmekļa krāpniecību. Tirgotāji blēdīgo shēmu "izmanto, lai uzlabotu produkta reitingus un palielinātu redzamību tīmeklī, nosūtot lētus produktus saņēmējiem, kas par to neko nezina, un tad iesniedzot pozitīvus vērtējumus saņēmēju vārdā, slēpjoties aiz apstiprināta īpašnieka", skaidroja policija.

"Kaut arī tiešā veidā tie nav bīstami, mēs vēlamies, lai cilvēki ar mums sazinās un pienācīgā veidā atbrīvojas no šīm sēklām."

Amatpersonas Kanzasas, Luiziānas, Virdžīnijas un Vašingtonas štatos brīdinājušas iedzīvotājus par sēklu sūtījumiem un mudinājušas tās nestādīt.

Dažas amatpersonas norādījušas, ka sēklas, pēc visa spriežot, tiek sūtītas no Ķīnas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas