Ārsts Gruntmanis Latvijai izrādījies lieks; spiests atgriezties ASV

Viktorija Gabrjuna 5.augusts 2020, 17:30
 
facebook.com
Ārsta un medicīnas profesora Uģa Gruntmaņa ģimene pēc vairāk nekā 20 ASV pavadītiem gadiem nolēma atgriezties Latvijā, taču pēc dzimtenē pavadīta gada ģimene atkal krāmē koferus, lai atgrieztos Amerikā, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Sapnis par dzīvi Latvijā beidzies" izdevumā "Privātā Dzīve".
Kā saka Uģis - diemžēl nepiepildījās viņa patriotiskā vēlēšanās dabūt viņa kvalifikācijai (endokrinoloģija) un pieredzei atbilstošu darbu dzimtenē. Latvijā viņš cerēja mainīt un attīstīt veselības sistēmu valstī.

Kā skaidro, Gruntmanis, viņam bija cerība vadīt P. Stradiņa Klīniskās universitātes Endokrinoloģijas centru. Četrus gadus centrs bija bez vadības, un profesors Valdis Pīrāgs pildīja divus amatus.

"Šī centra ārsti bija par, viņi rakstīja vēstuli vadībai, lai mani pieņemtu darbā. Lai rīkotu konkursu, kurā es varētu pieteikties," sacīja Gruntmanis, atklājot - uzzinot, ka top šāda vēstule, vakance tika slēgta.

Pirms tam viņš bija pieteicies uz Stradiņa slimnīcas valdes vadītāja un padomes locekļu amatiem, taču nedabūja nevienu no tiem.

Gruntmanis ir pārliecināts, ka ir jāmaina sistēma, kurā ir daži cilvēki, kas saņem superalgas, ir labi iekārtojušies un neko nevēlas mainīt.

ASV Uģis jau ir atradis labu darbu savā profesijā Dārmutas Universitātē un atklāja - universitātes vadība ir ļoti apmierināta, ka profesors pieņēmis šādu lēmumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas