Absurds! Skolā Liepājā skolotāji mudina audzēkņus nekārtot eksāmenus

Viktorija Gabrjuna 6.marts 2020, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Liepājas 8. vidusskolā skolas vadība skolēnus mudina izvairīties no 9. klases eksāmenu kārtošanas, silti iesakot nokārtot ārsta atbrīvojumu no pārbaudījumiem, ziņo skolēna māte, to apstiprina arī paši skolēni, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ar “Bez Tabu” komandu sazinājusies Liepājas 8. vidusskolas audzēkņa mamma, kura vēlas palikt anonīma.

"Kas notiek Liepājas 8. vidusskolā? Kāpēc skolotāji 9. klases skolēniem liek ņemt ”baltās lapas”, lai nebūtu jāliek eksāmeni? Tas ir pilnīgi nesaprotami! Skolotājas visu gadu garumā nav bijušas spējīgas iemācīt bērniem kaut ko, tagad piesedz savas, rupji sakot, pakaļas, gādājot, lai bērniem nebūtu jāliek eksāmeni. Spiež vecākus ņemt ”baltās lapas”," pauž skolēna māte.

Pie Liepājas 8. vidusskolas “Bez Tabu” uzrunā divus nejaušus garāmgājējus, 9. klases skolēnus, kuri stāsta, ka viņi būs to pulkā, kuriem eksāmeni nebūs jākārto. Par izvairīšanos no pārbaudījumiem ir priecīgi, jo nemācās diez ko labi, bet īsti neizprot, vai iemesls, kāpēc skolas vadība viņus mudina izvairīties no eksāmeniem, ir pamatots. Skolēni stāsta, ka mācību iestādē no eksāmeniem glābj tos, kuriem ir vājas sekmes.

Liepājas 8. vidusskolas vadība skolēnu un viņu uzrunāšanu šajā sakarā nesauc par mudināšanu bēgt no eksāmenu kārtošanas, skolas vadība vien atgādinot par tiesībām.

"Pagājušā gada rudenī iznāca jauni Ministru kabineta noteikumi, kuri nosaka, ka, beidzot 9. klasi, skolēni var saņemt atbrīvojumu no eksāmena ar viena ārsta parakstu. Iepriekš bija jābūt vismaz divu ārstu parakstiem, un pašvaldībā bija komisija, kas izvērtēja iesniegtos dokumentus un atbrīvoja vai neatbrīvoja skolēnu no eksāmena. No šī gada atbrīvošanas process ir vienkāršots. Vecākus mēs pilnīgi noteikti vienmēr informējam par visu jaunāko, kas parādās Ministru kabineta noteikumos saistībā ar izglītību, " skaidro Marika Daubure, Liepājas 8. vidusskolas direktores vietniece.


Taujāta, vai teorētiski skolai būtu izdevīgi atsijāt no eksāmenu kārtošanas tos, kuri var sabojāt skolas līmeni ar vājiem eksāmenu vērtējumiem, direktores vietniece Marika Daubure atbild: “Teorētiski tā varētu būt.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas