Zināms, kurā vecumā cilvēki sāk neieredzēt savu darbavietu

tautaruna.lv 18.jūnijs 2018, 14:41
 
F64
Ticis atklāts vecums, kurā cilvēki sāk izjust antipātijas pret savu darbavietu, informē Bloomberg.
''Kāpēc es to daru?''

Tiek norādīts, ka lai arī cilvēkam ir labs un darbs viņš atrašanos tur uzskata par lielu veiksmi, tai pat laikā šī pati persona nejūtas laimīga.

Šī situācija pastiprinās cilvēkam kļūstot vecākam, savu kulmināciju sasniedzot 35 gadu vecumā. Šajā pat pētījumā atklājies, ka gados jaunāki darbinieki savā darbavietā jūtas nesalīdzināmi laimīgāki, nekā pieredzējušākie kolēģi.

Viens no sešiem cilvēkiem, kuri vecāki par 35 gadiem, atzina, ka darbavietā ir nelaimīgi, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāks cipars par tiem, kuri nelaimīgi vecumā zem 35.

Teju trešdaļa darbinieku vecumā virs 55 gadiem pauduši, ka jūtas nenovērtēti, bet 16% darbavietā neesot neviena draudzīga kolēģa.

Šajā negatīvajā attieksmē esot vainojams arī stress atrodoties augstā amatā, vai tieši pretēji - vilšanās, ka nav izdevies izsisties profesionālajā vidē. Par spīti pieaugušajam atalgojumam, dzīve kļūst dārgāka un personiskajām nebūšanām pievienojas rūpes par ģimeni, t.i., bērniem.

Eksperti norāda, ka ap 35 gadiem cilvēks beidzot sāk izdegt, vilties panākumu trūkumā, vai arī likt ģimeni pār darbu. ''Kāpēc es to daru?'' esot jautājums, kuru cilvēks šajā vecumā sāk uzdot aizvien vairāk.

Dzīve 30 gados ir tas periods, kad cilvēki visbiežāk sāk pārskatīt visu un veikt pārmaiņas. Ja tās izpaliek, lai arī nepieciešamas, cilvēks sāk kļūt aizvien mazāk dzīvespriecīgs. To varot novērst rodot kolēģu vidū draugus, vai arī darba vidē atrodot kādu jaunu izaicinājumu, kas no jauna rada kaisli pret saviem pienākumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas