Mirusi 22 gadīga latviete, kuras ārstēšanai naudu vāca visa Latvija

Portāls nra.lv 23.aprīlis 2018, 12:25
 
facebook.com
Mūžībā devusies 22 gadu vecā Līga Barda. Pagājušā gada oktobrī meitenei tika vākti līdzekļi, lai viņa varētu uzsākt ārstēšanos. Līgai pēķšņi tika uzstādīta diagnoze – bez pigmenta melanoma ar metastāzi paduses limfmezglā, informē "Mums jāpalīdz".


Jūlija beigās Līgai sāka sāpēt paduse. Ņemot vērā, ka viņa aktīvi trenējas, Līga sākumā domājusi, ka sāpēs izraisījis kāds savainojums vai pārpūle. “Tad paskatījos, un kaut kāds bumbulītis,” atceras Līga. Viņa sapratusi, ka problēma ir nopietnāka, un devusies pie ārsta. Sākumā secināts, ka veidojums radies no dezodoranta lietošanas un problēma nav nopietna. “Uz to arī es paļāvos.” Viņai bija jāapmeklē vairāki speciālisti, kas apstiprinājuši iepriekš sacīto.

19. augustā Līgai devās uz slimnīcu, kuru veica papildu pārbaudes, pēc 10 dienām meitene uzzināja, ka diagnoze ir melanoma.


Līga iepriekš stāstīja, ka, saņemot ārstu konsīlija slēdzienu, kurā bija rakstīts paredzamais dzīves ilgums, viņa bija šokā. “Tur bija rakstīts: “Vairāk nekā seši mēneši”. Man ir tikai 21 gads, un es domāju - nu ko es darīšu, ko es iesākšu.” Vēlāk gan viņa iedziļinājusies tajā, kāpēc šāds skaitlis minēts, un nomierinājusies. “Tas jau ir saprotams, ka ārsts nevar rakstīt 10 gadus, jo, ja gadījumā kaut kas notiek, tad viņš var būt vainīgs.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas