Zināmi jaunumi par tālbraucēju no Latvijas, ko Zviedrijā atrada bezpalīdzīgā stāvoklī

Portāls nra.lv 13.februāris 2018, 14:15
 
Tass/Scanpix
Fonds "ziedot.lv" atklājis jaunu informāciju par tālbraucēju no Latvijas Imantu, kas tika atrasts Zviedrijā bezpalīdzīgā stāvoklī.

Iepriekš "ziedot.lv" informēja, ka tiek vākti līdzekļi, lai vīrieti pārvestu turpmākai ārstniecībai Latvijā.

Pārvešana iespējama īpaši sakaņotā reisā ar prāmi tikai Specializētā medicīnas centra intensīvās terapijas/reanimācijas brigādes pavadībā, par ko Imanta ģimenei jāmaksā 3500 eiro. Imanta ģimenei šādu līdzekļu nav, tādēļ sieva lūdza līdzcilvēku palīdzību.

Tiek ziņots, ka īsā laikā izdevies nepieciešamo summu savākt. Vēl vairāk - kopumā tika saziedoti vairāk nekā 5000 eiro, no tiem atlikusī summa tiks izlietota vīrieša rehabilitācijai.

Jāatgādina, ka tālbraucējs šoferis no Liepājas 18. janvārī viņš tika atrasts savā automašīnā Zviedrijā, kur viņš bezpalīdzīgā stāvoklī bija pavadījis 2 diennaktis pēc pārciesta insulta.
Imants nekavējoties tika nogādāts Tiohundra klīnikā Zviedrijā, kur viņa ārstniecību sedz Eiropas veselības karte. Viņa stāvoklis bija ļoti smags, ķermeņa temperatūra bija vien 33 grādu, ilgstoši nekustīgi sēžot bija radies kājas mīksto audu saspiedums un muskuļu atrofija, kas šobrīd draud ar kājas amputāciju. Mediķi Zviedrijas slimnīcā cīnījās ar insulta un ilgstoši nesaņemtās palīdzības sekām, tika veikta asinspārliešana un 5 operācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas