11 gadus vecs bērns panāk savu un skolā drīkstēs pīpēt marihuānu

Portāls nra.lv 16.janvāris 2018, 7:07
 
Ilustratīvs attēls
Tiesa nolēmusi, ka 11 gadus veca meitene drīkst savā skolā pīpēt marihuānu par spīti tam, ka Ilionoisas štatā ASV tas izmantošana ir aizliegta, ziņo NPR.

Šis jau tā neparastais lēmums visticamāk simbolizējot tālejošas sekas uz visu štatu, kas ļoti iespējams beigsies ar marihuānas smēkēšanas kļūšanu legālai.

Viss noticis, jo Ešlijas Tomsones vecāki vērsās tiesā pret meitas skolu, ar prasību veikt izņēmumu štata likumos un ļaut vienpadsmitgadīgajai meitenei izglītības iestādē izmantot šo narkotisko augu.

Izrādās, ka bērns divu gadu vecumā pārvarēja leikēmiju, pateicoties lielam daudzumam ķīmijterapiju. To rezultātā, viņa visnotaļ regulāri piedzīvo lēkmes, tomēr marihuāna to skaitu esot samazinājusi ļoti ievērojamos apmēros.

''Viņa spēj labāk domāt, labāk staigāt un runāt. Pirms tam, viņas saprāts bija kā miglā,'' par marihuānas labo iespaidu stāsta meitenes māte. ''Viņa spēj domāt skaidrāk un rezultātā mācīties skolā.''

Jāatzīmē, ka lai arī marihuāna ir legāla 29 ASV štatos, to skolās kā medikamentu drīkst lietot vien Ņūdžersijā, Meinā un Kolorādo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas