Lieliski jaunumi par māmiņu, kurai diennakts laikā saziedoja ārstēšanai nepieciešamos līdzekļus

Portāls nra.lv 23.oktobris 2017, 7:03
 
facebook.com/ Vija Amosova
Šī gada 19.jūlijā portālā "ziedot.lv" tika ievietots lūgums palīdzēt smagi slimās Vija Amosovas ārstēšanai. Diennakts laikā tika savākti līdzekļi, lai sieviete iespējami ātri sāktu ārstēšanos. Aizvadītās nedēļas nogalē Vijas vīrs Artūrs publicējis jaunāko informāciju par sievas veselības stāvokli.
"Dārgie draugi, mums ir divas superīgas ziņas kurās vēlamies padalīties ar jums," raksta Vijas vīrs. "Vija beidzot var ēst pati! Kopš jūnija viņa nav varējusi ēst pārtiku un pat dzert ūdeni, jo tas viss nekavējoties nāca atpakaļ. Šos ilgos nu jau gandrīz 4 mēnešus viņa saņēma pārtiku caur jejumastomu vēderā, ko Vijas organisms ļoti slikti pieņēma un strauji kritās svars. Pēc 6. ķīmijterapijas audzējis ir sarāvies un kļuva iespējams ēst pašai, kas palīdz uzņemt zaudēto svaru.. un beidzot, beidzot arī just ēdiena garšu, padzerties un noticēt, ka viss būs labi! Lielās pārbaudes ir paredzētas pēc nākamās ķīmijterapijas, bet pagaidām priecājamies par šo nelielielo uzvaru un svinam meitiņas dzimšanas dienu."

Jau vēstīts, ka 19. jūlijā Vijai palika 30 gadi, taču šo jubileju viņa sagaidīja slimnīcā prom no savām meitiņām - vienu mēnesi un dažas dienas vecās Lotes un divus gadus vecās Laumiņas.

Kopš Lotes gaidību septītā mēneša Vijai bija regulāra vemšana, ko mediķi norakstīja uz grūtniecības toksikozi. Vijas meitiņa pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību, jo Vija bija novārgusi un pēc mazulītes piedzimšanas svēra vien 43 kilogramus. Mediķi mierināja, ka bērniņš vairs nespiež kuņģi, nemitīgā vemšana pāries un pašsajūta uzlabosies. Tomēr tā nenotika un Vija izlēma veikt kuņģa pārbaudi - endoskopiju, kas atklāja šokējošu diagnozi - ļaundabīgu kuņģa audzēju.

Nekavējoties Viju ievietoja slimnīcā, kur steidzami tika uzsāka barošana caur sistēmu, jo Vija jau varēja nomirt no bada. 28. jūnijā tika veikta operācija, kuras laikā konstatēts liels, neoperējams audzējs, kas izpleties pa visu kuņģi. Vijai tika ievietota stoma, lai tādējādi nodrošinātu pārtikas uzņemšanu. Divas dienas vēlāk nāca nākošais šoks. Ārstu konsīlijs nozīmēja Vijai tikai simptomu mazinošu terapiju ģimenes ārsta uzraudzībā. Vijai ieteica doties mājās un samierināties ar šo likteņa triecienu, pavadīt pēdējās dienas kopā ar saviem mīļajiem, jo ārstēšana nav iespējama.

Ar radu un draugu palīdzību Vijai tika meklētas ārstēšanas iespējas ārzemēs. Tika pieņemts lēmums doties uz Hadassah Universitātes slimnīcas kuņģa un zarnu onkoloģijas nodaļu Izraēlā un veikt tur piedāvāto ķīmijterapiju, pēc tās, audzējam samazinoties - operāciju.

Nepieciešamos līdzekļus ar "ziedot.lv" un līdzcilvēku palīdzību izdevās savākt nepilnas diennakts laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:34

Jaunākās diskusijas