Dabas vērotāji skaidro, kāda būs šī gada ziema

Portāls nra.lv 15.oktobris 2017, 14:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Kamēr sinoptiķi prognozē, ka nākamās nedēļas sākumā Latvijā, iespējams, kritīs siltuma rekordi, tikmēr vairāki dabas vērotāji lūkojas nākotnē un prognozē, kādi laikapstākļi gaidāmi šajā ziemā.

Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs šoreiz savā blogā dalījies ar citu dabas vērotāju novērojumiem un prognozēm par gaidāmu ziemu.

"Kundze, kura arī ilgus gadus vēro dabu un laiku vērsa manu uzmanību uz kokiem, kuri šoruden atkailinās no galotnēm. Viņa teica: “Sniegs pavasarī kusīs ar sauli. Tas nozīmē, ka nakts sals pieturēsies martā un aprīlī, bet dienās saule sniegu grauzīs. Kopumā nākošgad gaidāms labs gads un labas ražas. Tāda posta kā šogad nebūs," raksta V.Bukšs.

Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Savukārt, kāds vecs vīrs, kura dzimtene ir Gruzija, un kurš no jaunības laikiem vēro dabu, norādīja uz veco kastani. Viņš norādījis, ka šoruden tāpat kā pirms pieciem gadiem kastanis sācis dzeltēt no augšas un lapas arī birst no galotnes. "Tā ir zīme, ka ziema sāksies agri. Pēc 21. novembra. Būs gara un vējaina. Ar biežiem atkušņiem un bez barga sala. Pavasarī saule sniegu ēdīs, bet nākošgad būs labs gads," norāda dabas vērotājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas