Meita lūdz līdzcilvēku palīdzību mammas veselības glābšanā

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 3.jūnijs 2018, 14:06
 
pixabay.com
"Pie Latvijas iedzīvotājiem pēc palīdzības ir vērsusies mana mamma Jeļena. Pagājušā gada februārī manai mammai negaidīti konstatēja ļaundabīgu ādas melanomu vēlā stadijā. Mammas dzīvību var glābt zāles “Vemurafenib”, kas ir ļoti dārgas un tikai daļēji kompensētas no valsts puses," sociālajos tīklos pie līdzcilvēkiem vēršas La

"Līdz šim esam tikuši galā pašu spēkiem, bet šobrīd, lai pabeigtu šo ārstēšanos kursu, mums pietrūkst 6747 eur. Tādēļ lūdzam finansiālu palīdzību zāļu iegādei, jo tās tiešām palīdz - mamma joprojām strādā savās siltumnīcās un dārzā, cīnās un negatavojas padoties," raksta meita.

Jeļenai vari palīdzēt šeit!

Melanoma ir nopietna ļaundabīga ādas saslimšana. Melanomas attīstībā ļoti liela nozīme ir indivīda ģenētiskiem faktoriem un apkārtējās vides apstākļiem (pakļautība UV stariem). Īpaši aktuāla ir cilvēka pakļautība UV stariem tieši bērnu vecumā.

Pēdējos gados melanomas gadījumu skaits pieaug visās pasaules valstīs, t.s.arī Latvijā, kur pamata iedzīvotāji ir gaišādanie cilvēki. Daudzās valstīs novēro arī ievērojamu mirstības pieaugumu no šī audzēja, bet daudzās valstīs pateicoties labi attīstītai agrīnai diagnostikai novēro gadījumu skaitu pieaugumu un mirstības samazināšanos. Laika posmā no 1985.gada līdz 2015.gadam melanomas gadījumu skaits ir dubultojies. Mūsdienās Latvijā katru gadu diagnosticē nedaudz vairāk par 200 melanomām, diemžēl katru gadu mēs zaudējam ap 90 cilvēku, kuri nomirst no melanomas izraisītām sekām, vēsta onko.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas