Vēža slimniecei vajadzīgi 6700 eiro zālēm; viņa lūdz līdzcilvēku palīdzību

Līga Nestere 25.maijs 2018, 20:15
 
F64/attēlam ir ilustratīva nozīme
Jeļenai ir 61 gads, izaudzināti divi bērni.  Ar vīru abi saimnieko Neretas pusē, kur piemājas saimniecībā audzē dārzeņus, ogas, puķu un dārzeņu stādus, mājputnus, ko realizē vietējos tirdziņos, lasāms ziedot.lv 

Visu savu dzīvi viņa aktīvi darbojusies dažādās nozarēs - gan dārzniecībās, gan kolhozos, vairākus gadus strādājusi Ķeipenes pagasta pārvaldē, atmodas laikos ar vīru nodibināja zemnieku saimniecību ar fermu, kuru krīzes laikā bija spiesti likvidēt.

Pagājušā gada februārī Jeļenai konstatēja ļaundabīgu ādas audzēju melanomu. Tas bija negaidīti un biedējoši. Nekas neliecināja par slimības progresējošo gaitu, kamēr metastāzes nesāka veidot izaugumus uz ādas, kurus pārbaudot, tika secināts par slimības izplatību visā ķermenī. Prognozes nebija spožas, ārstu konsīlijs terapijai nozīmēja zāles Vemurafenib. Tās ir dārgas un tikai daļēji valsts kompensētas zāles, bet bez šīs zāļu terapijas ārsti nedeva nekādas cerības pat nodzīvot ilgāk par dažiem mēnešiem.

Šobrīd ir pagājis gandrīz gads kopš Jeļena lieto dārgās zāles. Tās patiešām palīdz, jo izmeklējumos tika konstatēts, ka lielie mezgli uz pusi samazinājušies.

Pērn pavasarī nozīmētā kursa ietvaros nepieciešama vēl pēdējā zāļu deva, bet šobrīd ir izsmeltas visas ģimenes finansiālās iespējas tās iegādāties. Nepieciešami 6747 eiro.

Iztērējot uzkrājumus, audzējot ziedus un dārzeņus tirgošanai, lietojot samazinātas zāļu devas Jeļena bija varējusi dzīvot un strādāt. “Esmu apņēmusies cīnīties ar slimību - neesmu nolaidusi rokas, joprojām ikdienā strādāju siltumnīcā un dārzā - gan lai nopelnītu naudu zālēm, gan lai darbs sniegtu mierinājumu. Ziedu audzēšana ir mana sirdslieta, kas sagādā man prieku un, kuru es cenšos dāvāt arī citiem,” stāsta Jeļena.

Avots: ziedot.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:54

Jaunākās diskusijas