Tālbraucēju no Latvijas Zviedrijā atrod bezpalīdzīgā stāvoklī; viņš cīnās par savu dzīvību

Portāls nra.lv 8.februāris 2018, 13:11
 
Tass/Scanpix
Imants ir tālbraucējs šoferis no Liepājas, 7 gadus vecas meitiņas tētis. Šī gada janvārī Imants bija devies kārtējā reisā. Kopš 15. janvāra sieva ar viņu nevarēja sazināties, līdz 18. janvārī viņš tika atrasts savā automašīnā, kur viņš bezpalīdzīgā stāvoklī bija pavadījis 2 diennaktis pēc pārciesta insulta.
Imants nekavējoties tika nogādāts Tiohundra klīnikā Zviedrijā, kur viņa ārstniecību sedz Eiropas veselības karte. Viņa stāvoklis bija ļoti smags, ķermeņa temperatūra bija vien 33 grādu, ilgstoši nekustīgi sēžot bija radies kājas mīksto audu saspiedums un muskuļu atrofija, kas šobrīd draud ar kājas amputāciju. Mediķi Zviedrijas slimnīcā cīnījās ar insulta un ilgstoši nesaņemtās palīdzības sekām, tika veikta asinspārliešana un 5 operācijas.

Kā informē "ziedot.lv", šobrīd Imanta stāvoklis ir ļoti smags, bet pietiekami stabils, lai viņu pārvestu turpmākai ārstniecībai Latvijā.

Pārvešana iespējama īpaši sakaņotā reisā ar prāmi tikai Specializētā medicīnas centra intensīvās terapijas/reanimācijas brigādes pavadībā, par ko Imanta ģimenei jāmaksā 3500 eiro. Imanta ģimenei šādu līdzekļu nav, tādēļ sieva lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:59

Jaunākās diskusijas