Par spīti sāpēm Linda spējusi dzīvot, bet tagad nepieciešama palīdzība

Portāls nra.lv 21.novembris 2017, 18:30
 
pixabay.com
Pirms 17 gadiem Linda, būdama tikai 16 gadus veca, cieta satiksmes negadījumā, kura sekas viņa izjūt vēl šodien. Pēc nelaimes Linda 19 dienas pavadīja reanimācijā, pēc tam 3 mēnešus gulēja, nespējot pakustēties, jo labā iegurņa kauli bija sadragāti drumslās. Linda ir pārcietusi jau 25 operācijas, mācījusies no jauna staigāt, panākusi, ka viņa ir pirmā, kurai Baltijā veikta muguras smadzeņu stimulatora implantācija. Neskatoties uz sāpēm un grūtībām, Linda pabeidza mācības, pārsteidza visus strādājot par pārdevēju, 2008. gadā ar sēdvolejbola komandu piedalījās paraolimpiskajās spēlēs Pekinā, vēsta labdarības organizācija Ziedot.lv.

Šobrīd Lindai ir 32 gadi un pēdējos gadus viņa dzīvo Rīgā. Lindai joprojām ir nejūtīga daļa labās kājas un gūža, kā arī mokošas sāpēs kājas lejas daļā.

Ar ziedotāju atbalstu jau vairākkārt palīdzējām Lindai nodrošināt pretsāpju medikamentus. Pērn rudenī Lindai Vācijā tika veikta intratekālā pumja implantācija, kas automātiski nodrošina pretsāpju līdzekļa ievadīšanu un komplektā ar muguras smadzeņu stimulatoru, ļauj dzīvot bez sāpēm. Diemžēl šī gada maijā Lindai muguras smadzeņu stimulatoru nācās izņemt, jo tas bija radījis vēdera priekšējās sienas iekaisumu, augustā tika veikta vēl viena operācija.

Lindas ikdiena atkal paiet stiprās sāpēs, jo intratekālais pumpis bez stimulatora sāpes nemazina. Sāpju mazināšanai Lindai nozīmētas stipras pretsāpju un nomierinošas zāles lielās devās, kas mēnesī izmaksā līdz pat 500 eiro mēnesī, Lindai šādu līdzekļu nav. Nav zināms cik ilgi būs jāgaida operācija, tādēļ Linda lūdz turpmāku palīdzību 6 mēnešu garumā vai līdz brīdim, kad viņai atkal tiks implantēts muguras smadzeņu stimulators, kas komplektā ar intratekālo pumpi būs risinājums sāpju novēršanai. Dzīve bez mokošajām sāpēm ir Lindas lielākais sapnis!

Ziedot iespējams ŠEIT!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:50

Jaunākās diskusijas