Absurds: Bērns pārsit pieri, bet slimnīcā viņam pirmo palīdzību atsaka

Līga Nestere 22.jūnijs 2018, 16:53
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Ja kāds guvis samērā nopietnu traumu, loģiski ir doties pie mediķiem, kas sniegtu pirmo palīdzību. Taču ne vienmēr gaidīto palīdzību izdodas saņemt. Nepatīkamu pieredzi nesen guvis kāds kungs, kas savu mazdēlu aizvedis uz slimnīcu. Tā vietā, lai bērnam palīdzētu, mediķi ilgi un dikti centušies rast atbildi uz jautājumu - kāpēc tieši vectēvs bērnu atvedis, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Raidījums vēsta, ka septiņus gadus vecā Ilvas atvase vasaras brīvlaiku pavada pie vectētiņa laukos. Puisēns, istabā lēkājot, pārsitis pieri, un vectēvs nolēma viņu nogādāt uz tuvāko slimnīcu. Tomēr palīdzības vietā puisēna vectēvam nācās atbildēt uz daudziem jautājumiem un pierādīt, ka viņš ir zēna radinieks.

Slimnīcā septiņus gadus vecam bērnam sākotnēji atteikta palīdzība, jo viņu ārstniecības iestādē nogādāja vectēvs.

Slimnīcas administrācija palūgusi vectēvu atstāt puisēnu vienu un doties uz citām telpām. Kamēr skaidrota zēna un vectēva radniecība, puisēnam netika sniegta medicīniskā palīdzība.

Tikai pēc ilgākām pārrunām bērna pārsistā piere apkopta un uzlikta šuve.

Netiek gan atklāts, kurā slimnīcā gadījums noticis.

Veselības inspekcijas Ārstniecības iestāžu kontroles nodaļas vadītāja Konstantija Reinfelde norāda, ka ikvienam ārstam jāsniedz pirmā un neatliekamā palīdzība personai, kurai tas ir nepieciešams neatkarīgi no tā, vai persona ir pilngadīga.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas